Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mazda πατεντάρει αεροτομή που «κρύβεται» στα πίσω φώτα

Ελλάδα 10:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Mazda πατεντάρει αεροτομή που «κρύβεται» στα πίσω φώτα

ΝΕΑ

Η Mazda πατεντάρει αεροτομή που «κρύβεται» στα πίσω φώτα

ΝΕΑ

Παρότι οι ενεργές αεροτομές δεν είναι κάτι καινούργιο στα αυτοκίνητα, η Mazda έρχεται για να πατεντάρει μια αεροτομή η οποία «κρύβεται» μέσα στα πίσω φώτα όταν δεν χρησιμοποιείται, ώστε να επιτευχθεί ακόμη καλύτερη αεροδυναμική απόδοση.

Advertisement
Advertisement

ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Η πατέντα της Mazda κατατέθηκε στο υπεύθυνο Γραφείο Κατάθεσης Ευρεσιτεχνιών των Η.Π.Α. και όπως φαίνεται στα σχέδια, η αεροτομή όταν δεν χρησιμοποιείται εισέρχεται μέσα σε μια ειδική εσοχή που έχει δημιουργηθεί παράλληλα με τα πίσω φώτα και την πόρτα του χώρου αποσκευών. Στα σημεία μάλιστα που τέμνει τα φώτα, η αεροτομή αυτή είναι πιο λεπτή για να μην τα κρύβει και μειώνει την ορατότητά τους.

Στόχος της Mazda είναι με αυτή την πατέντα από τη μια η αεροτομή να χρησιμοποιείται μόνο όταν απαιτείται για να βελτιώσει την αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, ενώ από την άλλη λόγω της θέσης της, ουσιαστικά να επεκτείνει προς τα πίσω το αμάξωμα, επιτυγχάνοντας το βέλτιστο δυνατό αεροδυναμικό αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Η όλη πρακτική έχει πολλά πλεονεκτήματα και στο πεδίο της αισθητικής, αφού η αεροτομή αυτή ταιριάζει απόλυτα σε ένα πολύ στυλάτο αυτοκίνητο επιδόσεων, αφού δεν θα του χαλά την «κομψή» αισθητική του πίσω τμήματός του. Ως προς το ποιο μπορεί να είναι το αυτοκίνητο της εταιρείας που θα λάβει τη νέα αυτή αεροτομή, δεν αποκλείεται με βάση τις εικόνες που έχουμε δει, αυτό να είναι το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το εντυπωσιακό πρωτότυπο Mazda RX-Vision. Περισσότερα, σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε σύντομα.

mazda-rear-spoiler-patent 640

mazda-rear-spoiler-patent2 640

Advertisement

mazda-rear-spoiler-patent3 640