Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Η Matchbox γιορτάζει τα 70 χρόνια της

Ελλάδα 23:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Matchbox γιορτάζει τα 70 χρόνια της

Car Gadget

Η Matchbox γιορτάζει τα 70 χρόνια της

Car Gadget

Με μια σειρά νέων μοντέλων αυτοκινήτων, όπως είναι τα Chevrolet Corvette, Porsche 911 και το ηλεκτρικό GMC Hummer, η Matchbox γιορτάζει τα 70 χρόνια της.

Advertisement
Advertisement

Η Matchbox παρουσιάζει μια σειρά μοντέλων περιορισμένης έκδοσης για να γιορτάσει τη μνημειώδη αντοχή της στο χρόνο.

Η ιστορία της Matchbox ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια, όταν στο σχολείο που φοιτούσε η κόρη του Jack Odell, του ιδρυτή της εταιρείας, επιτρεπόταν στους μαθητές να έχουν μαζί τους μόνο παιχνίδια που χωρούσαν σε σπιρτόκουτο. Ο Odell κατασκεύασε για χάρη της ένα μικρό μοντέλο ατμοκίνητου οδοστρωτήρα, ο οποίος όπως φάνηκε στη συνέχεια, είχε μεγάλη απήχηση και στους υπόλοιπους μαθητές.

Advertisement
Advertisement

Όλα αυτά το 1953, όταν η εταιρεία του Odell κατασκεύαζε μικρά ανταλλακτικά για διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες. Στη συνέχεια όμως, καθώς η επιτυχία του μικρού μοντέλου που έφτιαξε για την κόρη του ήταν τεράστια, ξεκίνησε να δημιουργεί μικρά μοντέλα αυτοκινήτων. Μόνο εύκολα δεν ήταν τα 70 χρόνια της εταιρείας, που είδε πολλές δυσκολίες να εξελίσσονται σε εμπόδια για τη συνέχειά της.

Όλα αυτά όμως ανήκουν στην ιστορία και σήμερα, η Matchbox γιορτάζοντας την επέτειο των 70 της χρόνων, προσφέρει μια ειδική σειρά νέων μοντέλων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μερικά από αυτά είναι το πορτοκαλί χρώμα σε λεπτομέρειες, η «σφραγίδα» των 70 ετών και κάποιες πλατινένιες πινελιές.

Advertisement

Στην εικόνα που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, διακρίνονται μοντέλα όπως τα Chevrolet Corvette, Porsche 911, ηλεκτρικό GMC Hummer και Mazda MX-30, ενώ ακολουθούν τα Jaguar D-Type, Mercedes-AMG G63 6×6, Ford Mustang Convertible αλλά και Nissan GT-R και Ford F-150 Lightning. Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τη νέα αυτή σειρά των μοντέλων της Matchbox στην αγορά, καθώς επίσης και την τιμή τους.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες νέες μάρκες αποκτά ο όμιλος Π. Πετρόπουλος;
Ποια αξεσουάρ συνοδεύουν τη νέα Ducati Diavel V4 (+video)
Audi Q3: Πέντε λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει