Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q3: Πέντε λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q3: Πέντε λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει

ΝΕΑ

Audi Q3: Πέντε λόγοι που το κάνουν να ξεχωρίζει

ΝΕΑ

Η δεύτερη γενιά του δημοφιλούς Audi Q3 έχει να συγκεντρώσει όλη την πολυτέλεια, άνεση και ασφάλεια της γερμανικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Όταν το 2011 οι άνθρωποι της Audi παρουσίαζαν το Q3 είχαν αποφασίσει ότι αυτή θα ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία να δείξουν στο ευρύ κοινό τη δική τους προσέγγιση σε τομείς όπως η πολυτέλεια, η άνεση και η ποιότητα. Τα νούμερα συνήθως δεν κάνουν λάθος και στην περίπτωση των πωλήσεων του Q3 επιβεβαίωσαν από την πρώτη στιγμή ότι το κοινό άμεσα αντιλήφθηκε τι είχαν δημιουργήσει οι άνθρωποι του Ingolstadt.

Πλέον έχουμε φτάσει στη δεύτερη γενιά του γερμανικού SUV, με την Audi να έχει συγκεντρώσει όλα της τα δυνατά χαρτιά πάνω στο Q3. Όποιον τομέα και αν αναλύσει κάποιος θα διαπιστώσει ότι το νέο Audi Q3 όχι μόνο έχει αναβαθμιστεί, αλλά έχει θέσει νέα όρια στην κατηγορία δίνοντας έμφαση στην πολυτέλεια, την ασφάλεια και την άνεση των επιβατών.

Πολυτέλεια

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση του Q3 είναι ότι ακόμα και στην εξωτερική του εμφάνιση, η οποία είναι πιο σκληροτράχηλη σε σχέση με το παρελθόν, βρίσκεις σημάδια πολυτέλειας. Το premium SUV μπορεί να έχει αποκτήσει πιο σπορ αισθητική, ωστόσο η συνολική του εικόνα παραμένει εκλεπτυσμένη και ξεχωριστή. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει η χαρακτηριστική μάσκα με το οκτάγωνο μοτίβο singleframe, ενώ τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED προσθέτουν ποιότητα τόσο στην εμφάνιση όσο και στην απόδοση.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα με τον οδηγό να έρχεται αντιμέτωπος με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική. Η ατμόσφαιρα είναι αρμονική, τα υλικά είναι κορυφαίας ποιότητας, ενώ κάθε λεπτομέρεια έχει εξεταστεί ενδελεχώς προκειμένου οι επιβάτες να νιώσουν την premium πλευρά της αυτοκίνησης. Αλκαντάρα, αλουμίνιο, δέρμα και ξύλο είναι μερικά από τα υλικά που δίνουν στο νέο Audi Q3 μια έντονη σχεδιαστική προσωπικότητα.

Άνεση

Advertisement

Ένα από τα δυνατά σημεία του Q3 είναι η άνεση που προσφέρει στους επιβάτες. Το γερμανικό SUV είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα στην κατηγορία του. Τα πίσω καθίσματα σύρονται εμπρός/πίσω κατά 150 χιλιοστά, ενώ οι διαιρούμενες ράχες τους (40/20/40) έχουν επτά θέσεις κλίσης. Ο χώρος αποσκευών είναι μεταβλητός και κυμαίνεται από 530 έως 675 λίτρα και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων πεσμένες.

Εκτός από τις άνετες καθημερινές μετακινήσεις, το Q3 συνδυάζει μια πληθωρική καμπίνα με έξυπνες αποθηκευτικές λύσεις οι οποίες κάνουν το ταξίδι μια μοναδική εμπειρία. Τα καθίσματα τόσο εμπρός όσο και πίσω είναι άνετα, ενώ τα συστήματα τεχνολογίας του αυτοκινήτου κρατούν τους επιβάτες πάντα συνδεδεμένους.

Advertisement

Audi Connect

Οι επιβάτες του Audi Q3 θα έρθουν άμεσα αντιμέτωποι με ένα εντυπωσιακό σύστημα πληροφοριών όταν βρεθούν μέσα στο αυτοκίνητο. Το Virtual Cockpit είναι γεμάτο χρώματα και εκλεπτυσμένα γραφικά τα οποία συνοδεύουν ένα πλήρες πακέτο ενημέρωσης και πληροφόρησης του οδηγού. Παράλληλα, χάρη στο ενισχυμένο σύστημα συνδεσιμότητας Audi Connect ο οδηγός απολαμβάνει κορυφαίες υπηρεσίες όπως πλοήγηση, ενημέρωση, Wi-Fi hotspot και ποιοτικό σύστημα ήχου.

Το σύστημα πολυμέσων MMI αποτελείται από ένα ψηφιακό όργανο πολλαπλών λειτουργιών με διαγώνιο οθόνης 10,25 ίντσες, ο χειρισμός του οποίου γίνεται μέσω του πολυλειτουργικού τιμονιού. Στον προαιρετικό κορυφαίο εξοπλισμό MMI Navigation plus υπάρχει μια πρόσθετη οθόνη αφής 10,1 ιντσών, η οποία μαζί με τον χειρισμό φυσικής γλώσσας παρέχει υψηλή άνεση χειρισμού.

Advertisement

Κινητήρες

Η γκάμα κινητήρων του νέου Audi Q3 είναι τόσο μεγάλο που δεν αφήνει κανένα περιθώριο δισταγμού στον αγοραστή. Ξεκινώντας από τις λύσεις βενζίνης συναντάμε σύνολα απόδοσης (1,5 λίτρων τούρμπο) από 150 ίππους έως και 245 ίππους (2,0 λίτρων TFSI) με χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτιο S tronic. Από την άλλη, έχουμε επιλογές σε diesel (2,0 λίτρων TDI) με επιδόσεις που ξεκινούν από τους 150 ίππους και ανεβαίνουν μέχρι τους 200 ίππους.

Φυσικά, η Audi προσφέρει και εξηλεκτρισμένη λύση με την έκδοση 45 TFSI e S tronic να αποδίδει 245 ίππους έχοντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση σε καύσιμο και χαμηλές εκπομπές ρύπων. Η top έκδοση είναι η RS Q3 με απόδοση 400 ίππους και επιδόσεις supercar καθώς τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι σε όλα τα σύνολα της Audi θα βρει κανείς το σπορ DNA της μάρκας, έχοντας παράλληλα τα οφέλη της κορυφαίας τεχνολογίας που ευθύνονται για τη βελούδινη και οικολογική λειτουργία τους.

Συστήματα ασφάλεια

Η Audi έχει ρίξει ιδιαίτερο βάρος τα τελευταία χρόνια στα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης εξελίσσοντας συνεχώς το επίπεδο ασφάλειας στα μοντέλα της. Στο Q3 λοιπόν συναντάμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με ένα έξυπνο σύστημα Adaptive Cruise Control το οποίο προσφέρει ξέγνοιαστα χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο. Παράλληλα ο οδηγός απολαμβάνει σύστημα διόρθωσης της πορείας, σύστημα ενημέρωσης της κίνησης και σύστημα διευκόλυνσης παρκαρίσματος.

Επιπλέον, το σύστημα καμερών 360 μοιρών κάνει τις μανούβρες στην πόλη παιχνιδάκι, ενώ ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα είναι εκείνο της αποφυγής σύγκρουσης με πεζούς, ποδηλάτες και υπόλοιπα οχήματα. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν ο οδηγός έχει εξοικειωθεί με τα νέα συστήματα, όταν δοκιμάσει τις τεχνολογίες της Audi τότε θα διαπιστώσει τη λεπτομερή δουλειά που έχει κάνει το γερμανικό εργοστάσιο.

Δε χωράει αμφιβολία ότι η Audi δεν έκανε απλά ένα βήμα μπροστά όσον αφορά το νέο Q3, αλλά έκανε ένα τεράστιο άλμα σε όλα τα επίπεδα. Το SUV είναι πιο premium από ποτέ, πιο ασφαλές από ποτέ, πιο άνετο από ποτέ, πιο απολαυστικό οδηγικά από ποτέ, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi A3 αναβαθμίζεται!
H Audi ετοιμάζει ηλεκτρικό, σκληροτράχηλο SUV
Οδηγούμε το Audi Q8 e-tron στην Γερμανία