Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lucid θέλει να σώσει τον… πλανήτη!

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lucid θέλει να σώσει τον… πλανήτη!

ΝΕΑ

Η Lucid θέλει να σώσει τον… πλανήτη!

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο επόμενος μεγαλεπήβολος στόχος της αμερικάνικης εταιρείας, που θέλησε να αναμετρηθεί με την Tesla;

Advertisement
Advertisement

Η Lucid έγινε ευρύτερη γνωστή πριν από μερικά χρόνια, όταν παρουσίασε το εντυπωσιακό ηλεκτρικό σεντάν Air, θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Tesla.

Λόγω του υψηλού κόστους, το εγχείρημα δεν είχε την εμπορική απήχηση που ενδεχομένως του άξιζε, αλλά η Lucid εξακολουθεί να θέτει υψηλούς στόχους, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο επικεφαλής της, Πίτερ Ρόουλινσον.

Ποιος είναι ο βασικός: η βελτίωση της απόδοσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να μπορούν να διανύουν 10 χιλιόμετρα ανά kWh, είναι το «ιερό δισκοπότηρο» που θα διασφαλίσει ότι τα EV’s θα συμβάλλουν να «σωθεί ο πλανήτης».

Advertisement
Advertisement

Πρακτικά, το αποτέλεσμα αυτού θα ήταν ένα αυτοκίνητο που επιτυγχάνει αυτονομία 300 χιλιομέτρων με μπαταρία μόνο 30 kWh, μειώνοντας δραματικά το συνολικό κόστος κτήσης του.

βασίζονται όλα στις πιο σκληρές αξιολογήσεις EPA των ΗΠΑ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρά στο πρότυπο WLTP της Ευρώπης.

«Όχι πολύ μακριά στο μέλλον, μπορείτε να πάρετε 10 χιλιόμετρα ανά kWh και να επιτύχετε αυτονομία 300 χιλιομέτρων, από μια μπαταρία 30 kWh, η οποία είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα (ακόμη και ένα ηλεκτρικό σουπερμίνι θα είχε μπαταρία περίπου 50 kWh)», είπε ο Ρόουλινσον, στο περιθώριο της Έκθεσης της Γενεύης.