Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lexus ετοιμάζει νέο μικρό crossover

Ελλάδα 5:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lexus ετοιμάζει νέο μικρό crossover

ΝΕΑ

Η Lexus ετοιμάζει νέο μικρό crossover

ΝΕΑ

Η κατοχύρωση της ονομασίας LBX από την Lexus δημιουργεί ισχυρές υπόνοιες πως η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζεται να προσθέσει στη γκάμα της ένα μικρό crossover

Advertisement
Advertisement

Ιδιαίτερα πιεσμένο πρόγραμμα φαίνεται πως είχε το τελευταίο διάστημα το νομικό τμήμα της Toyota καθώς δημοσίευμα του Lexus Enthusiast αναφέρει πως η εταιρία έχει καταθέσει αιτήσεις σε πολλές ευρωπαϊκές υπηρεσίες για την εμπορική κατοχύρωση του ονόματος LBX και Lexus LBX, πράγμα που κάνει πολλούς να πιστεύουν πως είμαστε κοντά στην παρουσίαση ενός νέου μοντέλου από τη Lexus, πιθανότατα ενός μικρού crossover.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μέσα στον Αύγουστο η Toyota έχει καταθέσει αιτήσεις κατοχύρωσης των ονομασιών LBX και Lexus LBX στην αρμόδια υπηρεσία της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και στις αντίστοιχες του Ισραήλ και της Ελβετίας. Όλες οι αιτήσεις μάλιστα έγιναν στην κατηγορία «αυτοκινούμενα και δομικά στοιχείων αυτών». Αυτή η κίνηση πιθανότατα καταδεικνύει την πρόθεση της Lexus να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο για την ευρωπαϊκή αγορά ωστόσο είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να χρησιμοποιείται από την εταιρία μια ονομασία με τρία γράμματα καθώς έχουν καθιερωθεί αυτές με δύο.

toyota-yaris-cross

Advertisement
Advertisement

Πάντως στο δημοσίευμα του Lexus Enthusiast αναφέρεται πως είναι πολύ πιθανό η συγκεκριμένη ονομασία να προορίζεται για κάποιο πρωτότυπο. Μάλιστα εδώ και αρκετό διάστημα υπάρχει η φημολογία πως η Lexus θα αποκτήσει την δική της εκδοχή του Toyota Yaris Cross η οποία θα ονομάζεται BX και θα βρίσκεται πιο κάτω από το μεσαίο UX. Μάλιστα από τη στιγμή που το Yaris Cross είναι μοντέλο που προορίζεται για την ευρωπαϊκή και την ασιατική αγορά είναι πολύ λογικό η Toyota να ζητήσει την κατοχύρωση του ονόματος του αντίστοιχου Lexus στις ίδιες αγορές.

toyota-yaris-cross

Διαβάστε επίσης

Advertisement

3 εκατομμύρια υβριδικά Toyota στην Ευρώπη

Μία αγωνιστική Toyota Supra έτοιμη για ανακατασκευή (video)

Advertisement

Η Toyota ετοιμάζει ένα νέο μικρό crossover