Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μία αγωνιστική Toyota Supra έτοιμη για ανακατασκευή (video)

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία αγωνιστική Toyota Supra έτοιμη για ανακατασκευή (video)

ΝΕΑ

Μία αγωνιστική Toyota Supra έτοιμη για ανακατασκευή (video)

ΝΕΑ

Ένα από τα μοντέλα-θρύλοι του ιαπωνικού motorsport, η Castrol TOM’s Racing Toyota Supra βρίσκεται σε διαδικασία αναπαλαίωσης.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη Supra βρέθηκε παρατημένη σε μία αποθήκη στην Ιαπωνία και σύμφωνα με πηγές από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ήλιου βρισκόταν εκεί για δύο σχεδόν δεκαετίες.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τις αγωνιστικές εκδόσεις των Toyota και Lexus, η TOM’ Racing, έχουν αναλάβει να αποκαταστήσουν πλήρως την συγκεκριμένη Supra, διοργανώνοντας έρανο με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό της τάξεως των 50 εκατομμυρίων γιεν (466.000 δολάρια).

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, ο πρωταρχικός στόχος είναι η συγκέντρωση ενός ποσού κοντά στις 95.000 δολάρια, όπου θα χρησιμοποιηθούν στην εξωτερική και εσωτερική διακόσμηση. Κατόπιν, θα προχωρήσουν στην ανακατασκευή του κινητήρα και των υπόλοιπων μηχανικών τμημάτων, με σκοπό η Supra να είναι σε θέση να κινηθεί, ενώ απώτερος στόχος είναι η επιστροφή της στις πίστες.

Η Castrol TOM’s Racing Supra έκανε το επίσημο αγωνιστικό της ντεμπούτο στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα GT το 1995, έχοντας να αντιμετωπίσει κυρίως τα Nissan Skyline GT-R. Η πρώτη της νίκη σημειώθηκε την ίδια χρονιά, στην πίστα Sendai Hi-Land, βάζοντας γερές βάσεις για τις μελλοντικές επιτυχίες, με αποκορύφωμα τον τίτλο του 1997. Κάτω από το καπό βρισκόταν ένας τετρακύλινδρος κινητήρας 2,0 λίτρων, ο οποίος με τις ανάλογες βελτιώσεις είχε ισχύ 490 ίππων και ροπή 600 Nm. Μάλιστα σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος, που δεν ξεπερνούσε τα 1.150 κιλά, η Toyota Supra ήταν αρκετά πιο γρήγορη σε σχέση με τους αντιπάλους της και δη με το τετρακίνητο GT-R.

Advertisement

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Νέες εκδόσεις για την Toyota Supra στην Ιαπωνία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ