Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini δοκιμάζει υβριδικό V12

Ελλάδα 4:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini δοκιμάζει υβριδικό V12

ΝΕΑ

Η Lamborghini δοκιμάζει υβριδικό V12

ΝΕΑ

Σε διαδικασία εκτενών δοκιμών υποβάλλει η Lamborghini το νέο της υβριδικό σύνολο που θα βασίζεται σε κινητήρα εσωτερικής καύσης V12.

Advertisement
Advertisement

Οι δοκιμές γίνονται με ένα πρωτότυπο βασισμένο σε Aventador, μόλις το μοντέλο έχει ολοκληρώσει την εμπορική του πορεία.

Αφού παρουσίασε το σχέδιο μετάβασης στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης για την πάλαι ποτέ Ιταλική εταιρεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelman, επιβεβαίωσε ότι η επερχόμενη ναυαρχίδα θα εφοδιάζεται με ένα ολοκαίνουργιο υβριδικό σύνολο που θα χρησιμοποιεί ως βάση έναν κινητήρα V12.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με τα περιορισμένης παραγωγής Sian FKP 37 και Countach LPI 800-4 που χρησιμοποιούν έναν υπερπυκνωτή, το μοντέλο- διάδοχος της Aventador που έχουμε στις φωτογραφίες, θα χρησιμοποιήσει έναν διαφορετικό τύπο υβριδικής τεχνολογίας. «Η τεχνολογία θα είναι διαφορετική, είναι ένας εντελώς νέος κινητήρας, εντελώς νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης και μπαταρία, όλα είναι εντελώς καινούργια», είπε ο Winkelman.

Το νέο μοντέλο θα συνεχίσει την παράδοση των κεντρικά τοποθετημένων V12 ακολουθώντας τα βήματα των Miura, Countach, Diablo, Murcielago και Aventador. Κρίνοντας από τη στρατηγική προϊόντων της Lamborghini, αναμένουμε ότι θα χρησιμεύσει ως βάση για πολλά υπεραυτοκίνητα περιορισμένης έκδοσης.

Advertisement

Όπως και οι προκάτοχοί του, πιθανότατα θα έχει όνομα SuperVeloce με περισσότερη ισχύ, ρύθμιση ανάρτησης πιο εστιασμένη στην πίστα και ακραία αεροδυναμική. Η Lamborghini δεν έχει δώσει ακριβή ημερομηνία για την πρεμιέρα του διαδόχου της Aventador αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πιο εξελιγμένο GPS θα είναι αυτό της Lamborghini Huracan
Δοκιμή: Lamborghini Huracan STO
Ford: Ψηφιακά… μαθήματα με πρωταγωνιστή το Ford F-150 Lightning

 

Advertisement