Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κλασσικές Aston Martin παθαίνουν ηλεκτροπληξία

Ελλάδα 1:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κλασσικές Aston Martin παθαίνουν ηλεκτροπληξία

ΝΕΑ

Οι κλασσικές Aston Martin παθαίνουν ηλεκτροπληξία

ΝΕΑ

Η Aston Martin ακολουθεί το παράδειγμα της Jaguar με μια μετατροπή από βενζινοκινητήρα σε ηλεκτρικό μοτέρ σε μία DB6 MkII Volante του 1970. Η μετατροπή είναι πλήρως αναστρέψιμη για όποιον ιδιοκτήτη αυτοκινήτου ζητήσει να έχει πάλι τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gs@newsauto.gr)

Την περασμένη χρονιά η Jaguar παρουσίασε μία E-Type, της οποίας το αρχικό σύστημα κίνησης μετατράπηκε σε ηλεκτρικό. Η αλλαγή αυτή αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής, που η Jaguar επιβεβαίωσε τον Αύγουστο το σχέδιό της να βάλει σε παραγωγή την διαδικασία της μετατροπής, η οποία όπως και στην Aston Martin είναι πλήρως αναστρέψιμη.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας τα σχέδια και τις εφαρμογές, από την ανάπτυξη της ηλεκτρικής επιλογής για την Rapide sedan το 2019, το κλασικό τμήμα αυτοκινήτων της Aston Martin Works ανέπτυξε μια αυτόνομη μονάδα που την ονόμασαν: “κασέτα” που βρίσκεται στον χώρο του αρχικού κινητήρα και πάτα στις βάσεις του και σε αυτές του κιβωτίου ταχυτήτων.

Η “κασέτα” περιέχει τις μπαταρίες, τον κινητήρα και τις ηλεκτρικές μονάδες ελέγχου και διαθέτει εξωτερικά καλώδια που τροφοδοτούν την ηλεκτρική ενέργεια στα διάφορα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου. Μία μικρή οθόνη κρυμμένη στο εσωτερικό παρέχει στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος.

Έχοντας ως demo την κατασκευή της DB6 MkII Volante, η Aston Martin Works, θα είναι επίσης υπεύθυνη για την ολοκλήρωση των μετατροπών στο ιστορικό εργοστάσιο Newport Pagnell, το σπίτι των κλασικών αυτοκινήτων της Aston Martin. Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 με το όνομα Heritage EV.

Advertisement

HeritageEVConcept1

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί προδιαγραφές ή τιμές. Η ανταγωνιστική E-Type EV έχει έναν ηλεκτροκινητήρα 295 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 40 κιλοβάτ-ωρών που είναι καλό για περίπου 270 χλμ.

Advertisement

Όταν ήδη μερικές μεγάλες πόλεις εισάγουν ζώνες χωρίς εκπομπές ρύπων σε περιοχές τους, η Aston Martin θεωρεί το πρόγραμμα Heritage EV ως έναν τρόπο μελλοντικής ζωής των κλασικών αυτοκινήτων σε έναν κόσμο όπου τα οχήματα με εκπομπές μπορεί να αποκλειστούν από το δρόμο.

HeritageEVConcept3

“Γνωρίζουμε πολύ καλά τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πιέσεις που απειλούν να περιορίσουν τη χρήση κλασικών αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο CEO της Aston Martin Andy Palmer και πρόσθεσε: “Το σχέδιο αυτό όχι μόνο καλύπτει τα νέα και μελλοντικά μας μοντέλα αλλά προστατεύει και την πολύτιμη κληρονομιά μας”.

Advertisement

HeritageEVConcept2