Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μεγάλώνει το χάσμα ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων

Ελλάδα 20:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μεγάλώνει το χάσμα ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Μεγάλώνει το χάσμα ηλεκτρικών και συμβατικών αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Χάνουν τη μάχη και του smartphone τα συμβατικά αυτοκίνητα σε σχέση με τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η τεχνολογία των συμβατικών αυτοκινήτων να έχει προχωρήσει με άλματα εμπρός, ωστόσο συνεχίζουν να υπολείπονται σε τεχνολογία από τη νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον τομέα των συστημάτων κίνησης, αλλά και σε άλλους τομείς όπως τις εφαρμογές για smartphone και τα συστήματα συνδεσιμότητας.

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική φαίνεται πως οι χρήστες των εφαρμογών σε συμβατικά αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τον τρόπο που λειτουργούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η γενική βαθμολογία των εφαρμογών φτάνει μόλις το 699 στα 1.000.

Advertisement
Advertisement

Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες είναι κυρίως στον χρόνο της ενεργοποίησης μιας λειτουργίας μέσω της εφαρμογής και η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που φέρνει σε πολλές περιπτώσεις αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περιμένει ο χρήστης. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αναφέρει πως οι περισσότερες εφαρμογές δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσουν την λειτουργία σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Φυσικά υπάρχει και το πρόβλημα το ότι πολλοί κατασκευαστές δεν δημιουργούν σύγχρονες τεχνολογίες για τα αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα. Για παράδειγμα, μόλις το 16% των εφαρμογών προσφέρουν τεχνολογία εκκίνησης χωρίς κλειδί (μέσω του smartphone), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι στο 40%.

Advertisement

Όσο προχωράμε προς τον εξηλεκτρισμό η χρήση του smartphone και των εφαρμογών θα γίνονται όλο και πιο αναγκαία. Το ερώτημα είναι αν αυτές οι εφαρμογές θα παρασύρουν και τις τεχνολογίες στα συμβατικά αυτοκίνητα ή οι κατασκευαστές θα ρίξουν όλο το βάρος στα ηλεκτρικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Maybach S680 «Haute Voiture». Όταν τα χρήματα δεν είναι θέμα…
Τα ηλεκτρικά ΙΧ μπορεί να προκαλέσουν κατάρρευση της αγοράς!
Πανάκριβα τα νέα αυτοκίνητα – Θα πέσουν οι τιμές τους;