Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Κινέζοι ρίχνουν άκυρο στα Tesla!

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Κινέζοι ρίχνουν άκυρο στα Tesla!

ΝΕΑ

Οι Κινέζοι ρίχνουν άκυρο στα Tesla!

ΝΕΑ

Πολλές κυβερνητικές και όχι μόνο υπηρεσίες στην Κίνα απαγορεύουν τα αυτοκίνητα της Tesla.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα την τελευταία δεκαετία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ήπια ψυχροπολεμική με τις δύο υπερδυνάμεις να «κοντράρονται» τις περισσότερες φορές σε οικονομικό επίπεδο. Ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν έχει μείνει ανεπηρέαστος από αυτή τη διαμάχη καθώς έχουμε δει αρκετές φορές να δημιουργούνται προβλήματα εκατέρωθεν.

Η Tesla είναι το πιο πρόσφατο θύμα αυτής της δυσπιστίας καθώς πολλές υπηρεσίες στην Κίνα δεν επιτρέπουν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων σε κρίσιμες περιοχές. Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει να δίνεται οδηγία σε ανθρώπους υπουργείων, στρατιωτικών βάσεων, αεροδρομίων και κτιρίων τοπικών αρχών να μην χρησιμοποιούν Tesla καθώς δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στις υπηρεσίες.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο αυστηρά όσο περνάει ο καιρός κάτι που αποδείχτηκε από την απαγόρευση χρήσης Tesla στο συνεδριακό κέντρο Grand Halls. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της γύρω περιοχής στο δίκτυο Nikkei Asia, δόθηκε εντολή στους επισκέπτες του συνεδρίου, αλλά και στους κατοίκους να μην κυκλοφορήσουν με τα αμερικανικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ούτε καν να νοικιάσουν ένα Tesla για την περίοδο του συνεδρίου.

Αυτό που ισχυρίζονται οι κινεζικές αρχές είναι ότι δεν μπορούν να εμπιστευτούν τα αυτοκίνητα της Tesla ως προς την άντληση πληροφοριών και την καταγραφή γεωγραφικών περιοχών. Θεωρούν ότι τα Tesla είναι σε θέση να κάνουν κάποιου είδους κατασκοπία στις κινεζικές υπηρεσίες και αυτό είναι κάτι που δεν επιτρέπουν.

Advertisement

Η Tesla πάντως από την πλευρά της κάνει ενέργειες προκειμένου να εξομαλύνει την κατάσταση. Το καλοκαίρι που μας πέρασε δημιούργησε ένα τοπικό κέντρο πληροφοριών που καταγράφει όλα τα Tesla Που έχουν πουληθεί στην Κίνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Που θα κατασκευάζεται το πιο φτηνό Tesla;
Το 4χρονο ξαναχτυπά με Tesla 1.000+ ίππων! (+video)
Πώς η Tesla αδειάζει τους πελάτες της;