Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πιέζουν τον Τραμπ

Ελλάδα 19:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πιέζουν τον Τραμπ

ΝΕΑ

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων πιέζουν τον Τραμπ

ΝΕΑ

Πρόσφατα αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και η Καλιφόρνια, κατέθεσαν αγωγή κατά της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) σχετικά με την απόφασή της να μειώσει τα προτεινόμενα πρότυπα οικονομίας καυσίμου. Τώρα έχουν και την υποστήριξη από έναν σημαντικό σύμμαχο, ο οποίος ακούει στο όνομα κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με γερμανική εφημερίδα, τα σχέδια του Προέδρου Tραμπ στοχεύουν στην προστασία της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας με την αύξηση των περιβαλλοντικών προτύπων, κατά τρόπο που να καθίσταται ακριβότερη η εισαγωγή αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ιδίως για τους Γερμανούς κατασκευαστές. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει καλέσει την υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (EPA) να δοκιμάσει με πολύ αυστηρά κριτήρια τα οχήματα που παράγονται στο εξωτερικό, ενώ στα σχέδια αυτά έπαιξε σημαντικό ρόλο το σκάνδαλο της Volkswagen για την μη καταγραφή των πραγματικών ρύπων στα οχήματά της.

o-tramp-stirizei-ton-spatalo-upourgo-periballontos.w_hr-chariatis-530

Ενώ πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες την προηγούμενη χρονιά προέτρεψαν την αμερικάνικη κυβέρνηση να μειώσει τα προτεινόμενα πρότυπα καυσίμου, το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι πολλές από τις εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα την Ένωση Κατασκευαστών (ΑΑΜ) για να ζητήσουν από την κυβέρνηση να καταλήξει σε συμφωνία με τις πολιτείες που  εναντιώνονται στα παραπάνω μέτρα. Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τους διευθύνοντες συμβούλους της Ford, της Fiat Chrysler Automobiles και της General Motors καθώς και με στελέχη των Daimler, Toyota και Volkswagen, με την συνάντηση να επικεντρώνεται στα νέα πρότυπα, με πολλά από τα στελέχη να ζητούν την χαλάρωσή τους.

Advertisement

Να υπενθυμίσουμε ότι η διαμάχη ανάμεσα στους κατασκευαστές και στην EPA ξεκίνησε τον Απρίλιο, όταν καθορίστηκαν τα νέα πρότυπα για τα επιβατικά οχήματα για τα έτη 2022-2025.