Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Έρευνα: Οι καλύτερες χώρες για οδηγούς – Που βρίσκεται η Ελλάδα;

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρευνα: Οι καλύτερες χώρες για οδηγούς – Που βρίσκεται η Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Έρευνα: Οι καλύτερες χώρες για οδηγούς – Που βρίσκεται η Ελλάδα;

ΑΓΟΡΑ

Έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει, αυτό που στην καθημερινότητα των Ελλήνων οδηγών, αποτελεί κοινό μυστικό…

Advertisement
Advertisement

Για μερικούς ανθρώπους, η οδήγηση αυτοκινήτου είναι η δική της ανταμοιβή.

Η απόλαυση της οδήγησης δεν εξαρτάται από το να σας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β (αν και η ελευθερία κινητικότητας και η χρηστικότητα που παρέχει ένα αυτοκίνητο δεν μπορούν να υποτιμηθούν), αλλά μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες.

Πέρα, όμως από τις γραφικές και όμορφες διαδρομές, σαν αυτές που συναντά κάποιος εν αφθονία στη χώρα μας, η χαρά της οδήγησης μπορεί να εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ποιότητα του δρόμου, η συμφόρηση, η τιμή της βενζίνης.

Advertisement
Advertisement

Στην έρευνα, που διενήργησε τον περασμένο Μάιο, αυστραλιανός φορέας οδικής ασφάλειας, λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις παραμέτρους, για τις πιο «φιλικές», ως προς τον οδηγό, χώρες του κόσμου, τα αποτελέσματα για την Ελλάδα είναι αποκαρδιωτικά.

Μεταξύ των 22 χωρών, που αποτέλεσαν αντικείμενο μελέτης στη εν λόγω έρευνα, η χώρα μας είναι στη… 2η θέση από το τέλος, ισοβαθμώντας ουσιαστικό με το Μεξικό, με θλιβερό μέσο όρο βαθμολογίας 1,83/10!

Advertisement

Επί της ουσίας, από τα στοιχεία της έρευνας, προκύπτει ότι η Ελλάδα -σε σύνολο 22 χωρών- έχει το δεύτερο χειρότερο συντελεστή σε αναλογία εσόδων και εξόδων για τη χρήση του αυτοκινήτου (17%), τον τρίτο χειρότερο στις μέσες ώρες κυκλοφοριακής συμφόρησης, καθώς και υψηλή θνησιμότητα στο δρόμο.

Στην κορυφή η Ολλανδία!

Advertisement

Καλύτερη χώρα, για να συντηρείς και να οδηγείς αυτοκίνητο, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, είναι η Ολλανδία, που συγκέντρωσε την εξαιρετική βαθμολογία 7,14/10, αφήνοντας στη 2η θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες με 6,35/10 και στην 3η την Ελβετία, με 6.27/10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρευνα αξιοπιστίας: Ζημιάρικα τα ηλεκτρικά, έκπληξη από την Ιταλία!
Έρευνα: Θέλουμε ασφαλή αυτοκίνητα, όχι ψηφιακές «χάντρες»
Κυκλοφοριακό – Έρευνα Newsauto: Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα