Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

Έρχεται το τελευταίο Honda CBR600RR;

Ελλάδα 1:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται το τελευταίο Honda CBR600RR;

NEWSMOTO

Έρχεται το τελευταίο Honda CBR600RR;

NEWSMOTO

Είναι αλήθεια ή πρόκειται για αστικό μύθο, που θα πολλαπλασιάσει τις πωλήσεις; Το ανανεωμένο Honda CBR600RR θα είναι και το τελευταίο;

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται ότι το 2021 μπορεί να είναι η χρονιά του μεσαίου CBR.

Στην αρχή του 2020, οι φήμες ότι το CBR600RR-R (ή triple R) θα έκλεινε την αυλαία των super sport μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού, εξαφάνισαν τα μεταχειρισμένα 600σάρια από τις αντιπροσωπείες της Aμερικής. Μάλιστα υπήρχαν πολλοί που έδιναν προκαταβολές για να κλείσουν ένα «triple R» πριν την παρουσίαση του, που θα γινόταν το σαββατοκύριακο στο MotoGP της Ταϊλάνδης του 2020, ένα Grand Prix που δεν έγινε ποτέ (όπως και η παρουσίαση της Honda) λόγω Covid-19.

Περιμένοντας να δούμε πότε θα γίνει ο αγώνας της Ταϊλάνδης και αν η Honda θα εκμεταλλευτεί πράγματι την ευκαιρία να παρουσιάσει το «triple R», μια άλλη φήμη «κυκλοφόρησε» που σχετίζεται με το 600. Αυτή μιλά, για ένα ανανεωμένο και βελτιωμένο CBR600RR για το 2021. Οι πληροφορίες προέρχονται από το Cycle World και μία συνέντευξη μηχανικού της Honda ως πηγή. Σύμφωνα με τις εν λόγω πληροφορίες, περιμένουμε ότι το 2021 το CBR600RR θα έχει μερικές στυλιστικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Η ίδια πηγή αναφέρει επίσης ότι αυτό το μοντέλο θα… κλείσει την πόρτα των super sport μοτοσυκλετών και όχι το «triple R» προτού μηχανικοί και marketers υπογράψουν την θανατική ποινή τους λόγω των αυστηρών κανονισμών ρύπων.

Advertisement
Advertisement

Στην Honda εξετάζουν αναβαθμίσεις και όχι μια πλήρη αλλαγή, επειδή γίνεται όλο και πιο δύσκολο να φτιάξουν έναν 600σάρι τετρακύλινδρο μοτέρ που θα πληροί τους νέους κανονισμούς εκπομπής καυσαερίων. Ας μην ξεχνάμε πως το CBR600RR «κόπηκε» από αρκετές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, πριν από λίγα χρόνια για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Οι αναμενόμενες βελτιώσεις θα αφορούν ένα νέο IMU που θα ανεβάσει τις στροφές, το ABS και το σύστημα ελέγχου γωνίας κλήσης/ πρόσφυσης . Όσο αφορά τους ρύπους, στην Honda κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά.

Πόσο καιρό αυτή η ανανέωση θα παρατείνει τη ζωή του μοντέλου; Δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Το πολύ λίγα χρόνια. Πάντως αν ονειρευτήκατε να αποκτήσετε ένα Honda CBR600RR, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την… εξοικονόμηση χρημάτων και να προχωρήσετε στην αγορά του. Ένα είναι σίγουρο: Θα γίνει συλλεκτικό.

Advertisement