Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jaguar F-Type Heritage 60: Μια «αναβίωση» που δεν χορταίνεις να κοιτάς!

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jaguar F-Type Heritage 60: Μια «αναβίωση» που δεν χορταίνεις να κοιτάς!

ΝΕΑ

Jaguar F-Type Heritage 60: Μια «αναβίωση» που δεν χορταίνεις να κοιτάς!

ΝΕΑ

Ένα κλασικό όνομα από την ιστορία της Jaguar και ένα κλασικό χρώμα, όπως φαίνεται είναι αρκετά για να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση της F-Type, χάρμα οφθαλμών.

Advertisement
Advertisement

Πολύ συχνά, οι ειδικές εκδόσεις εμπνευσμένες από την ιστορία και το παρελθόν τους, είναι κάτι παραπάνω από κυνικές κινήσεις marketing που απευθύνονται στους οπαδούς μιας μάρκας.

Περιστασιακά όμως έρχεται στο προσκήνιο και κάποια περίπτωση όπως η συγκεκριμένη της Jaguar με τη νέα F-Type Heritage 60, που συνεπαίρνει όλους όσοι την κοιτάξουν. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί το πιο νέο sport coupe αυτοκίνητο της γκάμας της για να τιμήσει το πιο εμβληματικό της αντίστοιχο, δίνοντας στην F-Type του 2021 μια σειρά από στοιχεία που εμπνέονται από τον εμβληματικό πρόγονο- για τον οποίο το νέο έτος είναι ορόσημο, καθώς συμπληρώνονται 60 χρόνια από την παρουσίασή του.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar θα κατασκευάσει μόνο 60 κομμάτια από την ειδική έκδοση για τα 60 χρόνια της Ε-Type, με το κάθε ένα από αυτά, να προκύπτει μετά από πολλές ώρες ενασχόλησης με το παραδοσιακό τρόπο για την κατασκευή του. Με άλλα λόγια, η ειδική έκδοση θα είναι είτε σε ανοιχτό, είτε σε coupe αμάξωμα, με τις επεμβάσεις που την προσδιορίζονται να γίνονται όλες στο χέρι. Η δουλειά του SV Bespoke περιλαμβάνει το προαναφερθέν χρώμα Sherwood Green, ένα χρώμα που δεν έχει εμφανιστεί στην παλέτα της Jaguar από τη δεκαετία του 1960. Συνδυάζεται με τροχούς 20 ιντσών, λεπτομέρειες χρωμίου και το “E-Type” στην ουρά.

Advertisement

Για την ειδική αυτή έκδοση, ο κινητήρας της Jaguar που βρίσκεται κάτω από το εμπρός καπό, είναι ο υπερτροφοδοτούμενος V8 5.0 λίτρων που έχουμε δει στην F-Type R. Η απόδοσή του είναι 582 ίπποι και 71,4 kgm ροπής, που αποδεικνύεται αρκετή για να στείλει το εντυπωσιακό μοντέλο στα 100 χλμ./ώρα από στάση, μέσα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 300 χλμ./ώρα, με τη βοήθεια του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και της τετρακίνησης που διαμορφώνουν ένα σημαντικά γρηγορότερο σύνολο από αυτό που θα έβρισκε κανείς στο μοντέλο του ’60.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Jaguar I-Pace: Αυτονομία και τρόποι φόρτισης

Με την Jaguar F-Type στην Πορτογαλία (VIDEO)

Advertisement

Πολυτελής και με μηδενικούς ρύπους η νέα Jaguar XJ