Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Bowler αναβιώνει το Land Rover Defender 110 V8

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Bowler αναβιώνει το Land Rover Defender 110 V8

ΝΕΑ

Η Bowler αναβιώνει το Land Rover Defender 110 V8

ΝΕΑ

Η έμπειρη σε ειδικά εκτός δρόμου οχήματα, Bowler, αποκάλυψε το πρώτο της έργο, μετά την περιβόητη εξαγορά της από την Jaguar Land Rover στα τέλη του 2019.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για μια νέα προσθήκη – την πρώτη στη γκάμα της μετά το 2016 – που υιοθετεί το κλασικό σχήμα του αειθαλούς Defender το οποίο μοιάζει να παίρνει περαιτέρω ζωή με επίσημη πλέον ιδιότητα.

Διαθέτει τον κωδικό CSP 575 και πρόκειται για ένα υψηλής απόδοσης κλασικό Defender 110 που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό από το 2021. Θα κατασκευαστεί στα κεντρικά γραφεία της Bowler στο Derbyshire και όχι σε κάποια υπάρχουσα τοποθεσία της JLR.

Οι τιμές αναμένεται να ξεκινούν από τις περίπου 200.000 λίρες και παρόλο που πρόκειται για ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο όχημα εκτός δρόμου, η Bowler λέει ότι το νέο μοντέλο θα διευρύνει την ελκυστικότητα της μάρκας πέρα από το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για το σκοπό αυτό, το CSP 575 θα διαθέτει καθίσματα για τέσσερα άτομα, ακόμη και άλλες ανέσεις όπως κλιματισμό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα στοιχεία (το αυτοκίνητο δεν θα αποκαλυφθεί πλήρως πριν από το 2021), το CSP 575 συνδυάζει την αρχική σιλουέτα του Defender 110 με ένα ατσάλινο πλαίσιο υψηλής αντοχής που αναπτύχθηκε από την Bowler. Εξωτερικά ξεχωρίζουν τα τονισμένα τόξα τροχών, ενώ η ισχύς παρέχεται από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 5.0 λίτρων της JLR, οπότε αποδίδει 570 ίππους.

Πέρα από τον κινητήρα, το CSP 575 θα ενσωματώσει περαιτέρω εξαρτήματα που αναπτύχθηκαν από το τμήμα Special Vehicle Operations της JLR – η μακροχρόνια σχέση μεταξύ Bowler και JLR πριν από την επίσημη σύνδεση πέρυσι σημαίνει πως το σασί της Bowler είναι ήδη συμβατό με πολλά μηχανικά μέρη της Land Rover.

Advertisement

«Υπήρχε πάντα μια απαίτηση από την πελατειακή μας βάση για κάτι που απαιτεί πολλές γνώσεις και εμπειρίες από το περιβάλλον των ράλι αλλά και από την έρημο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Bowler, Calum McKechnie. «Αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία να ανταποκριθούμε σε αυτή τη ζήτηση, με ένα εμβληματικό Defender Station Wagon».

Advertisement

«Η Bowler εξακολουθεί να είναι μια ανεξάρτητη οντότητα με τα δικά της γραφεία, το προσωπικό της, τους δικούς της κανόνες, τον δικό της ισολογισμό και σκοπεύουμε αυτό να το διατηρήσουμε», δήλωσε ο διευθυντής της JLR Special Vehicles Operations, Michael van der Sande.

Διαβάστε επίσης:

H Land Rover εξαγόρασε την Bowler

Advertisement

Σε δημοπρασία το Defender του Bond

Πόσο πωλείται το Defender του James Bond;