Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar i-Pace θα δοκιμαστεί να φορτιστεί… ασύρματα!

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar i-Pace θα δοκιμαστεί να φορτιστεί… ασύρματα!

ΝΕΑ

Η Jaguar i-Pace θα δοκιμαστεί να φορτιστεί… ασύρματα!

ΝΕΑ

Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ElectriCity που θα πραγματοποιηθεί στο Όσλο.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στο πρώτο έργο υποδομής ασύρματης φόρτισης υψηλής ισχύος ηλεκτρικών οχημάτων στο Όσλο γεγονός που θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην ηλεκτροκίνηση και στην αυτοκίνηση γενικότερα.

Ειδικότερα η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «ElectriCity», μαζί με τις εταιρείας Cabonline, Fortum Recharge και Momentum Dynamics για τη δημιουργία ενός δικτύου ασύρματων σταθμών φόρτισης υψηλής ισχύος που αρχικά θα δοκιμαστεί από ταξί στη νορβηγική πρωτεύουσα.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar Land Rover θα παρέχει 25 μοντέλα I-Pace στην Cabonline, τη μεγαλύτερη εταιρεία ταξί στις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ το Forum Recharge θα υποστηρίξει την εγκατάσταση και την ηλεκτροδότηση του έργου. Η Momentum Dynamics θα είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη της τεχνολογίας.

Ο στόχος είναι να δείξουμε ότι μια υποδομή ασύρματης φόρτισης μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν οπουδήποτε και να βοηθήσει στην επιτάχυνση της υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως. Ο στόλος των μοντέλων Jaguar I-Pace έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει την τεχνολογία ασύρματης φόρτισης της Momentum Dynamic, με μια ομάδα μηχανικών και από τις δύο εταιρείες να βοηθούν στις δοκιμές.

Οι οδηγοί ταξί χρειάζονται ένα σύστημα φόρτισης που δεν τους βγάζει εκτός διαδρομής κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας τους, και οι εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εγκαταστήσουν πολλαπλές πλάκες φόρτισης 50 έως 75 kW η καθεμία – στο έδαφος επιτρέποντας στα Ταξί να φορτίζονται ενώ παραμένουν στάσιμα σε κάποια πιάτσα.

Advertisement

«Η βιομηχανία ταξί είναι το ιδανικό τεστ για ασύρματη φόρτιση, και μάλιστα για ηλεκτρική κινητικότητα μεγάλων αποστάσεων. Η εγγενώς ασφαλής, ενεργειακά αποδοτική και υψηλής ισχύος πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης θα αποδειχθεί κρίσιμη για τους ηλεκτρικούς στόλους, καθώς η υποδομή είναι πιο αποτελεσματική από τον ανεφοδιασμό σε συμβατικό όχημα», δήλωσε ο Ralf Speth, διευθύνων σύμβουλος της Jaguar Land Rover.

Η λύση της ασύρματης φόρτισης ενεργοποιείται αυτόματα και παρέχει κατά μέσο όρο 6-8 λεπτά ενέργειας ανά φόρτιση έως 50 kW. Με τα ταξί να λαμβάνουν πολλές χρεώσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας κατά την επιστροφή του στην κατάταξη, οι μπαταρίες τους θα διατηρήσουν ένα υψηλό ποσοστό φόρτισης, επιτρέποντάς τους να παραμένουν σε λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο χωρίς διακοπές και περιορισμούς στο εύρος οδήγησης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο – Ποια αυτοκίνητα αφορά;

Χιλιάδες οδηγοί με σοβαρές ψυχικές ασθένειες στους δρόμους!

Advertisement

Ετοιμάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας για τα παλαιά αυτοκίνητα!