Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Jaguar ετοιμάζει μία ηλεκτρική F-Type

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Jaguar ετοιμάζει μία ηλεκτρική F-Type

ΝΕΑ

Η Jaguar ετοιμάζει μία ηλεκτρική F-Type

ΝΕΑ

Το group Jaguar Land Rover αποκάλυψε λεπτομέρειες για την μελλοντική γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της. Επιβεβαίωσε πως η αυτονομία τους θα είναι πάνω από τα 470 χλμ, ενώ όλα δείχνουν πως η ηλεκτροκίνηση θα περάσει και στα sport μοντέλα της και την F-Type.

Advertisement
Advertisement

 

Η παρουσίασή του οικονομικού απολογισμού και του κύκλου εργασιών της Jaguar / Land Rover μας αποκάλυψε εκτός από τα νούμερα των πωλήσεων και των επενδύσεων, το μέλλον της γκάμας των ηλεκτρικών οχημάτων του group. Η νέα πλατφόρμα «Modular Longitudinal Architecture» θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για ένα SUV της μεγάλης κατηγορίας και ενός μεγάλου premium sedan. Η εταιρία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά είναι σίγουρο πως πρόκειται για την επόμενη γενιά των Range Rover και Jaguar XJ.

Advertisement
Advertisement

Η κορυφαία Jaguar θα διατίθεται αρχικά ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αργότερα με ένα κινητήρα V6. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί είναι η γκάμα της X-Series με mild-hybrid, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Στην ίδια παρουσίαση αποκαλύφθηκε πως τα ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα «χτιστούν» πάνω στην πλατφόρμα «MLA» θα έχει το battery pack των 90.2 kWh το οποίο δίνει αυτονομία 470 χλμ.

Με λίγες μετατροπές η ίδια βάση θα χρησιμοποιηθεί και για τα sport αυτοκίνητα της Jaguar, με mild-hybrid, plug-in hybrid και ηλεκτροκινητήρες. Πρώτο μοντέλο η επόμενη γενιά της F-Type η οποία θα έχει mild-hybrid και συμβατικούς κινητήρες. Η Jaguar όμως δεν απόκλεισε και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με ένα teaser το οποίο εμφάνιζε ένα ερωτηματικό δίπλα στα διακριτικά EV.

Advertisement

Όσο για την Land Rover, η γκάμα των Range Rover και Discovery θα περιλαμβάνει mild-hybrid, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Εξαίρεση αποτελεί το Defender, το οποίο θα έχει μόνο mild-hybrid και plug-in hybrid εκδόσεις.

Advertisement