Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ιστορία της ροκ σε μια σπάνια Mercedes 600 Pullman

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ιστορία της ροκ σε μια σπάνια Mercedes 600 Pullman

ΝΕΑ

Η ιστορία της ροκ σε μια σπάνια Mercedes 600 Pullman

ΝΕΑ

Είναι ένα από τα μόλις 39 δεξιοτίμονα αυτοκίνητα, που κατασκευάστηκαν ποτέ, αλλά ο πραγματικός λόγος της σπανιότητάς του είναι άλλος…

Advertisement
Advertisement

Για τα δεδομένα ενός ταπεινού οικογενειάρχη, τα 6,24 μέτρα μήκους της MercedesBenz 600 Pullman, θα ήταν μια ονειρική πολυτέλεια…

Από την άλλη πλευρά, η διάσταση αυτή φαντάζει απειροελάχιστη, μπροστά στην πραγματική ιστορία του αυτοκινήτου, το οποίο μέσα στα έξι και πλέον μέτρα, χώρεσε ένα μεγάλο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της μουσικής!

Το 1970, ήταν η χρονιά που απογείωσε και αμέσως μετά σόκαρε τους -ανά τον πλανήτη- αμέτρητους λάτρεις των Beatles. Κυκλοφορούν τον αιώνιο ύμνο τους «Let it Be» και αμέσως μετά διαλύονται!

Advertisement
Advertisement

Στις 19 Φεβρουαρίου του 1970, ο Τζον Λένον, παραλαμβάνει το νέο του αυτοκίνητο, για το οποίο πλήρωσε το ποσό των 19.00 λιρών (περίπου 290.000 ευρώ, σε σημερινή αξία). Είναι αυτή η Mercedes 600 Pullman, με αριθμό πλαισίου 001580 και η οποία διαμορφώθηκε στον χρωματικό συνδυασμό που προτιμούσε ο Λένον, λευκό με μαύρη βελούδινη ταπετσαρία, ασορτί χαλί, μπροστινό και πίσω ραδιόφωνο Becker Grand Prix και ένα πικάπ Philips Mignon EP.

Advertisement

Μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 1971, όταν μαζί με τη σύζυγό του, Γιόκο Όνο, μετακόμισε στις ΗΠΑ, ο Λένον είχε στην κατοχή του την Pullman και τότε εμφανίστηκε ο επίδοξος αγοραστής.

Όχι κάποιος πλούσιος, αλλά άγνωστός στο ευρύ κοινό, συλλέκτης, μα ένα ακόμα μέλος των θρυλικών «Σκαθαριών»! Ο συνοδοιπόρος του Λένον και γνωστός για την αγάπη του στ’ αυτοκίνητα, Τζορτζ Χάρισον.

Advertisement

Ο οποίος κράτησε τη Mercedes έως το 1975. Εκείνη τη χρονιά, κάλεσε στο σπίτι του, στο Oxfordshire, τη Μέρι Γουίλσον, τραγουδίστρια των Supremes και θρύλο της soul. Η οποία ερωτεύτηκε το αυτοκίνητο και σύντομα έγινε η ιδιοκτήτριά του.

Advertisement

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, η Pullman επέστρεψε στη Mercedes-Benz, για τις απαραίτητες επισκευές και ανακατασκευές. Τώρα, η πολυτελής λιμουζίνα με τη φοβερή μουσική ιστορία, βρίσκεται στον αντιπρόσωπο της μάρκας, Tom Hartley Jr, στο Ηνωμένο Βασίλειο και διατίθεται προς πώληση. Με εκτιμώμενη τιμή, τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am
Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;
H AMG S 63 της Mansory τα ρίχνει ακόμη και σε supercars