Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

ΗΠΑ: Καταγραφή ατυχημάτων αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 5:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

ΗΠΑ: Καταγραφή ατυχημάτων αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

ΗΠΑ: Καταγραφή ατυχημάτων αυτοκινήτων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η NHTSA θα επιβάλλει στις αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν στην αγορά των ΗΠΑ αυτοκίνητα με συστήματα αυτόνομης οδήγησης, όπως το Autopilot της Tesla, τακτική αναφορά καταγεγραμμένων ατυχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η Εθνική Διεύθυνση Ασφάλειας Αυτοκινητόδρομων (NHTSA) ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες τακτική ενημέρωση.

«Η νόμιμη εντολή της NHTSA περιλαμβάνει την άσκηση της εξουσίας της να διασφαλίζει προληπτικά ότι τα μηχανοκίνητα οχήματα και ο εξοπλισμός μηχανοκίνητων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με νέες τεχνολογίες, αποδίδουν με τρόπους που “προστατεύουν” το κοινό από αδικαιολόγητους κινδύνους ατυχημάτων που οφείλονται στο σχεδιασμό , κατασκευή ή απόδοση ενός μηχανοκίνητου οχήματος και ενάντια σε αδικαιολόγητο κίνδυνο θανάτου ή τραυματισμού σε ατύχημα», ανέφερε στην επιστολή που απέστειλε σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν στην αγορά αυτοκίνητα με τεχνολογίες που υποστηρίζουν την αυτόνομη οδήγηση. Αυτό προκύπτει ως αποτέλεσμα από την προσπάθεια της Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων να παρακολουθεί στενότερα την εξέλιξη των τεχνολογιών του είδους.

Advertisement
Advertisement

Καθώς τα προηγμένα συστήματα βοήθειας οδηγού Επιπέδου 2 καθίστανται όλο και πιο συνηθισμένα, η τεχνολογία υπόκειται σε έλεγχο καθώς υπήρξε μια μεγάλη σειρά από ατυχήματα που αφορούν τα δημοφιλή Tesla και έχουν πάρει εκτενή δημοσιότητα. Η απόφαση αυτή όμως, δεν στοχεύει μόνο σε αυτή την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς όλο και περισσότεροι κατασκευαστές δοκιμάζουν τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3 και άνω. Επιπρόσθετα, ορισμένες από αυτές τις δοκιμές πραγματοποιούνται σε δημόσιους δρόμους και η NHTSA θέλει να συλλέξει δεδομένα για αυτά τα οχήματα και τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται. «Η συλλογή δεδομένων θα βοηθήσει στο “χτίσιμο” της εμπιστοσύνης του κοινού στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, καθώς παρακολουθεί στενά την ασφάλεια των αυτόνομων οχημάτων», δήλωσε ο Steven Cliff, ενεργός διαχειριστής της NHTSA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συσκευή-τιμωρός για όσους οδηγούν με το κινητό στο χέρι (+video)
Φορτιστές της Tesla θα γίνουν προσβάσιμοι σε όλους
Η Rivian θέλει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των EVs

Advertisement

 

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement