Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ineos ετοιμάζει Grenadier EV και νέα μοντέλα

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ineos ετοιμάζει Grenadier EV και νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Η Ineos ετοιμάζει Grenadier EV και νέα μοντέλα

ΝΕΑ

Το Grenadier παρουσιάστηκε επίσημα πέρυσι και η διαδικασία παραγωγής του ξεκίνησε προς τα τέλη του 2022, στη Γαλλία. Το επόμενο σχέδιο τής εταιρείας αφορά στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η Ineos Automotive μετρά σχεδόν έξι χρόνια από τη σύστασή της και ήδη το πρώτο αυτοκίνητό της έχει βρει τον δρόμο του προς την αγορά. Το Grenadier, το «alter ego» τού Land Rover Defender, δημιουργήθηκε σε μια περίοδο όπου ξεκίνησε η μετάβαση της Αυτοκινητοβιομηχανίας προς τη νέα εποχή της.

Η εξέλιξή του διήρκεσε σχεδόν πέντε χρόνια, διάστημα στο οποίο η εταιρεία αντιμετώπισε και μια δικαστική διαμάχη με τη Land Rover για το γεγονός ότι το Grenadier μοιάζει σημαντικά με το Defender του παρελθόντος.

Advertisement
Advertisement

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δικαιώνοντας την Ineos Automotive. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης «παρότι οι διαφορές στον σχεδιασμό ίσως φανούν σημαντικές σε μερικούς ειδικούς ενδέχεται να είναι ασήμαντες ή και να μην καταγραφούν καν από τον μέσο καταναλωτή».

Πλέον, στο επιχειρηματικό πλάνο τής εταιρείας είναι η εξέλιξη και παραγωγή και της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσής του. Αυτό δήλωσε ο Mark Tennant, Εμπορικός Διευθυντής αυτής, στο αυστραλιανό Drive. Όπως τόνισε, το αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα δεν θα βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας που υπάρχει στο εκτός δρόμου μοντέλο, αλλά σε κάποιο άλλο το οποίο πιθανόν να είναι τύπου skateboard.

Advertisement

Ωστόσο, δεν ξεκαθάρισε εάν στο ηλεκτροκίνητο όχημα θα διατηρηθεί η ίδια ονομασία ή θα είναι διαφορετική. Η δημιουργία του είναι αναγκαία τόσο για να συντονιστεί η εταιρεία με την επικρατούσα τάση όσο και για να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Advertisement

Επιπλέον, με την προσθήκη του νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην γκάμα της θα μειωθεί ο μέσος όρος εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα όπως προβλέπει το Πρωτόκολλο «Euro VI» το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή για τα καινούργια επιβατικά μοντέλα από την 1η Ιουλίου 2025.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, το καινούργιο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα είναι μικρότερο σε διαστάσεις, με το μήκος του να είναι περίπου στα 4.300 χιλιοστά, όταν αυτό του Grenadier φτάνει τα 4.896 χιλιοστά. Η πλατφόρμα στην οποία θα βασίζεται θα είναι καινούργια και αρθρωτής διάταξης γεγονός που θα επιτρέψει την δημιουργία και άλλων μοντέλων.

Advertisement

Συνολικά, το επιχειρηματικό πλάνο τής Ineos Automotive προβλέπει τη δημιουργία άλλων δύο νέων αυτοκινήτων με σκοπό να έχει η εταιρεία μια γκάμα τεσσάρων μοντέλων ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, ο Sir Jim Ratcliffe, o ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας, ως τώρα έχει επενδύσει ήδη σε αυτή 1,3 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 1,5 δις ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για τη δημιουργία τού Grenadier και την ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεών του.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από τέσσερα δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες (περίπου 4,5 δις ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) ως το 2030 για την εξέλιξη και παραγωγή όλων των νέων μοντέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ξεκίνησε η παραγωγή του Ineos Grenadier
Οι Σκωτσέζοι δεν τσιγκουνεύτηκαν στο Munro Mk1
Μικρότερο Grenadier ετοιμάζει η Ineos