Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Ινδία σχεδιάζει να επιδοτήσει την κατασκευή μπαταριών

Ελλάδα 11:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ινδία σχεδιάζει να επιδοτήσει την κατασκευή μπαταριών

Mobility

Η Ινδία σχεδιάζει να επιδοτήσει την κατασκευή μπαταριών

Mobility

Το ύψος των 4,6 δις. δολαρίων θα φθάσει η επιδότηση που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση της Ινδίας σε εγχώριες βιομηχανίες για την ανάπτυξη μονάδων κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Advertisement
Advertisement

Η πρόταση επιδότησης εγχώριων βιομηχανιών για την κατασκευή νέων μονάδων κατασκευής μπαταριών έπεσε στο τραπέζι της κυβέρνησης της Ινδίας μετά από έρευνα η οποία έδειξε πως μέχρι το 2030 οι εισαγωγές μπαταριών θα αγγίξουν τα 40 δις. δολάρια ως αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Reuters η έκθεση που συντάχθηκε προτείνει μεταξύ άλλων την επιδότηση ύψους 4,6 δις δολαρίων μέχρι το 2030 σε εγχώριες εταιρίες που κατασκευάζουν μπαταρίες. Το προτεινόμενο σχέδιο προβλέπει την έναρξη με τη διάθεση 122 εκατομμυρίων την πρώτη χρονιά για την ενίσχυση της ρευστότητας και την βελτίωση των υποδομών των συγκεκριμένων εταιριών. Ως μέρος του σχεδίου προτείνεται η αύξηση του φόρου εισαγωγής από το 5% στο 15% έως το 2022 προκειμένου να δημιουργηθούν κίνητρα για ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής.

EV batteries

Advertisement
Advertisement

Πάντως ανεξάρτητα από την απόφαση που θα παρθεί τελικά η Ινδία φαίνεται πως βρίσκεται ακόμα αρκετά πίσω στην αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Την περασμένη χρονιά οι πωλήσεις ηλεκτρικών ανήλθαν σε μόλις 3.400 μονάδες όταν αυτές των συμβατικών μοντέλων έφθασαν το 1,7 εκατομμύρια μονάδες. Η έκθεση δεν αναφέρεται στον αριθμό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που υπολογίζεται πως θα κυκλοφορούν στην Ινδία μέχρι το 2030 όμως σημειώνεται πως η ζήτηση σε μπαταρίες από τις 50 GigaWh που είναι σήμερα θα έχει ανέβει στις 230 GigaWh.

EV batteries

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Σε τρία χρόνια η φθηνότερη μπαταρία της Tesla

Αναδυόμενοι φορτιστές ηλεκτρικών στη Βρετανία

Advertisement

Η General Motors απέκτησε μερίδιο 11% στη Nikola