Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρκαδόροι… ρομπότ; Γίνεται! (+video)

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρκαδόροι… ρομπότ; Γίνεται! (+video)

ΝΕΑ

Παρκαδόροι… ρομπότ; Γίνεται! (+video)

ΝΕΑ

Ρομπότ ανιχνεύουν τις ελεύθερες θέσεις πάρκινγκ, σταθμεύοντας τα αυτοκίνητα εκεί όπου ο οδηγός δεν θα… τολμούσε.

Advertisement
Advertisement

Οι φίλοι τoυ αυτοκινήτου γνωρίζουν τη Mitsubishi για την έντονη δραστηριοποίησή της στον κόσμο των τεσσάρων τροχών και για κάποια αριστουργήματα που φέρουν την υπογραφή της όπως είναι το Mitsubishi Lancer EVO.

Από την άλλη, δεν είναι και λίγοι όσοι στο άκουσμα της Mitsubishi, συνειρμικά κάνουν εικόνα κλιματιστικά. Και οι πιο μυημένοι με τα δρώμενα της εταιρείας, πως φέρει μακρά παράδοση και σε άλλους κλάδους της βιομηχανίας όπως είναι η αεροναυπηγική και η κατασκευή περονοφόρων ανυψωτικών οχημάτων.

Το χαρτοφυλάκιο των ανωτέρω κλάδων έχει ανατεθεί στη Mitsubishi Heavy Industries, η οποία προβάλλει αποφασισμένη να δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς.

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο αυτό προχώρησε σε συνεργασία με την εταιρεία Stanley Robotis, για την εξέλιξη και την παραγωγή αυτόνομων ρομπότ τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τα αυτοκίνητα στις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης.

Πρόκειται δηλαδή, για… παρκαδόρους ρομπότ που θα μπορούν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα με ακρίβεια, αξιοποιώντας ακόμα και τις θέσεις που είναι… οριακές. Μια θέση πάρκινγκ δηλαδή όπου χωρά μετά βίας ένα αυτοκίνητο.

Advertisement

Τα ρομπότ θα προσφέρουν χείρα βοηθείας στους οδηγούς, οι οποίοι δεν χρειάζεται να ψάχνουν εναγωνίως μια θέση πάρκινγκ, ούτε να… στριμώχνονται όταν χρειαστεί να εισέλθουν ή να εξέλθουν από το όχημά τους.

Τα αυτόνομα αυτά οχήματα είναι 100% ηλεκτρικά, άρα και φιλικά προς το περιβάλλον. Όσον αφορά τη λειτουργία τους, τα ρομπότ ενσωματώνουν μια πλατφόρμα ανύψωσης όπου “προσδένεται” με πλήρως αυτόνομες διαδικασίες το εκάστοτε αυτοκίνητο, για να ακολουθήσει η μεταφορά και η διαδικασία στάθμευσης.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η Stanley Robotics ήδη χρησιμοποιεί συγκεκριμένης τεχνολογίας αυτόνομα οχήματα σε αεροδρόμια της Γαλλίας και Βρετανίας, με την τεχνολογία, επίσης, να κρίνεται ιδανική για χρήση σε χώρους στάθμευσης εταιρειών ή μεγάλων εμπορικών κέντρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tim Cook & Αpple: Το αυτοκίνητο είναι ένα ρομπότ!
H Tesla κατασκευάζει ανθρωποειδές ρομπότ (+video)
Τετράτροχα ρομπότ έχουν πλημμυρίσει τα ΕΛΤΑ της Αθήνας (+video)

Advertisement