Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai επαναλειτουργεί το εργοστάσιο στην Τσεχία

Ελλάδα 14:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Hyundai επαναλειτουργεί το εργοστάσιο στην Τσεχία

ΝΕΑ

Η Hyundai επαναλειτουργεί το εργοστάσιο στην Τσεχία

ΝΕΑ

Πρώτη η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία εν μέσω κορωνοϊού επαναλειτουργεί μονάδα παραγωγής στην Κεντρική Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Η Hyundai αποτελεί την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που επαναλειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Τσεχία μετά από την διακοπή τριών εβδομάδων εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ο κλάδος των αυτοκινήτων αντιπροσωπεύει το 10% της οικονομικής παραγωγής και το 25% των εξαγωγών της Τσεχικής Δημοκρατίας, ενώ παράλληλα απασχολεί 150.000, άμεσα ή έμμεσα, εργαζομένους.

Ωστόσο, οι τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας παραμένουν εκτός παραγωγικής διαδικασίας, εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων που έχουν παρθεί για να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Ως αποτέλεσμα, οι αρμόδιες αρχές της χώρας προβλέπουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας στο ύψος του 5%.

Advertisement
Advertisement

Και ενώ η Hyundai άνοιξε τις πόρτες του εργοστασίου της, οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που λειτουργούν εργοστάσια στην χώρα ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσουν τις μονάδες παραγωγής έως τις 27 Απριλίου ή τις 4 Μαΐου.

Αντίθετα, ο κατασκευαστής ελαστικών Continental επαναλειτούργησε το δικό της εργοστάσιο στην Τσεχία, στο οποίο απασχολούνται περί τα 5.000 άτομα.

Η Hyundai, της οποίας η παραγωγή των 309.500 αυτοκινήτων πέρυσι διατέθηκε σε αγορές του εξωτερικού, ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσουν οι δύο από τις τρεις βάρδιες του εργοστασίου, ώστε στο ενδιάμεσο να γίνεται απολύμανση.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ο κορωνοϊός «έφαγε» τους… Βιολογικούς καθαρισμούς αυτοκινήτων!

Advertisement

Σοκ! Κάποιοι θέλουν να τοποθετήσουν στηθαία ασφαλείας made in… Turkey!

Νέα παράταση στο προσωρινό λουκέτο των ΚΤΕΟ

 

Advertisement