Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Honda παρουσίασε και το ZR-V!

Ελλάδα 2:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Honda παρουσίασε και το ZR-V!

Mobility

Η Honda παρουσίασε και το ZR-V!

Mobility

Οι βλέψεις της Honda για το νέο ZR-V είναι αρκετά υψηλές μια και το μοντέλο βάσει χαρακτηριστικών, «σημαδεύει» την κορυφή της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Με ένα νέο μοντέλο που θα μπει ανάμεσα στα HR-V και CR-V, η Honda επιδιώκει την κατάκτηση της κορυφής στην απαιτητική κατηγορία.

Το ολοκαίνουργιο Honda ZR-V έρχεται στην Ευρωπαϊκή αγορά ως ένα υβριδικό crossover βασισμένο στο Civic, με το οποίο θα καλυφθεί το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα δύο μοντέλα του είδους της μάρκας, ενώ την ίδια στιγμή θα διεκδικήσει και την πρωτιά στις πωλήσεις της κατηγορίας. Στην πραγματικότητα, το ZR-V η Honda θέλει να το τοποθετήσει στη θέση του CR-V, του οποίου η επόμενη γενιά θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος 4.570 χιλ. και πλάτος 1.840 χιλ. είναι πολύ πιο κοντά σε μέγεθος με το απερχόμενο CR-V από ότι στο μικρότερο HR-V. Τα μέχρι τώρα στοιχεία που υπάρχουν από την Honda, δίνουν το στίμα ενός «αντί- Qashqai» για το νέο μοντέλο και αυτό που μένει είναι να δούμε και στην πράξη αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό, όχι σε τεχνολογικό επίπεδο αλλά σε ότι έχει να κάνει με το εμπορικό πλασάρισμα και την πορεία του μοντέλου.

Στις ευρωπαϊκές αγορές το νέο ZR-V αναμένεται να κυκλοφορήσει από τα μέσα του καλοκαιριού, αποκλειστικά ως υβριδικό με έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Το σύνολο αυτό είναι το ίδιο με του Civic, μια και τα δύο αυτοκίνητα χρησιμοποιούν την ίδια πλατφόρμα.

Advertisement

Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 181 ίππους και τα 314 Nm ροπής. Οι εκπομπές CO2 είναι 130 γρ./χλμ. και η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει η Honda, είναι 5,65 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης για κάθε 100 χιλιόμετρα απόστασης. Από την εταιρεία δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία επιδόσεων με αριθμούς αλλά σύμφωνα με τη Honda, «οι επιταχύνσεις θα είναι συγκρίσιμες μόνο με αυτοκίνητο που έχει τρίλιτρο V6 κάτω από το εμπρός καπό».

Advertisement

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός e-CVT. Αξίζει να σημειωθεί πως η μετάδοση της ισχύος από τον κινητήρα στους τροχούς γίνεται μόνο στις υψηλές ταχύτητες, αφού σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ο κινητήρας περιστρέφει μια γεννήτρια για να παράγει ισχύ για τους ηλεκτροκινητήρες που κινούν το αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V
Honda e:Ny1: Έρχεται μέσα στη χρονιά
«Τέζα» πάνε Nissan και Honda