Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Τέζα» πάνε Nissan και Honda

Ελλάδα 6:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Τέζα» πάνε Nissan και Honda

ΝΕΑ

«Τέζα» πάνε Nissan και Honda

ΝΕΑ

Αύξηση κερδών για τις δύο μεγάλες Ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες απολαμβάνουν την ανάλογη αύξηση των πωλήσεων…

Advertisement
Advertisement

Η Nissan Motor Co ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι αναμένει αύξηση των κερδών της κατά 38% φέτος, λόγω αύξησης των πωλήσεων, απολαμβάνοντας μια πιο αισιόδοξη προοπτική για την αυτοκινητοβιομηχανία μετά από χρόνια ζημιών τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν και στην τεταμένη συμμαχία με την Renault SA.

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες αναδιαμορφώνουν τώρα τη δεκαετή συνεργασία τους στην, διαλύοντας μεγάλο μέρος του έργου του πρώην προέδρου Κάρλος Γκόσν, του οποίου η σύλληψη και η επακόλουθη φυγή από την Ιαπωνία οδήγησαν τη Nissan στα τελευταία χρόνια σε… αναταραχή.

Η Nissan βλέπει τα λειτουργικά κέρδη να αυξάνονται στα 520 δισ. γεν (3,85 δισ. δολάρια) κατά το οικονομικό έτος που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με μια μέση πρόβλεψη κερδών 396,21 δισ. γεν. Παρουσιάζει επίσης σημαντικό άλμα σε σχέση με τα κέρδη 377 δισ. γεν κατά το περασμένο οικονομικό έτος.

Advertisement
Advertisement

Οι βελτιωμένες προοπτικές πωλήσεων βασίζονται στην πρόβλεψη αύξησης των πωλήσεων κατά 29% στη Βόρεια Αμερική, ή 1,32 εκατομμύρια οχήματα, και 27% στην Ευρώπη. Στην Κίνα, οι προοπτικές είναι πιο μετριοπαθείς, με τη Nissan να αναμένει αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 8% σε 1,1 εκατομμύρια οχήματα.

Η εταιρεία πρέπει να επιταχύνει τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί αυτοκίνητα στην Κίνα, δήλωσε ο Chief Operating Officer Ashwani Gupta.

Όπως και άλλες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες, η Nissan προσπαθεί να ανακτήσει τα βήματά της στην αγορά-κλειδί της Κίνας, όπου αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement

Η Nissan αναπτύσσει σχέδια ανάπτυξης σε τομείς όπως το λογισμικό και τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs) ανεξάρτητα από τη Renault, καθώς οι δύο εταιρείες εργάζονται για να οριστικοποιήσουν τους όρους της εξισορροπημένης συμμαχίας τους μέχρι τα μέσα του έτους.

Τα λειτουργικά κέρδη της Nissan για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου ανήλθαν σε 87,4 δισ. γεν, έναντι 89,81 δισ. γεν που ήταν η μέση πρόβλεψη των αναλυτών. Συγκρίνεται επίσης με κέρδη 56 δισεκατομμυρίων γιεν την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα.

HONDA

Advertisement

Η Honda Motor Co προέβλεψε αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 19,1% για το τρέχον οικονομικό έτος, αφού δεν πέτυχε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο τέταρτο τρίμηνο.
Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας προέβλεψε αύξηση των λειτουργικών κερδών για το σύνολο του έτους σε 1,0 τρισ. γεν (7,40 δισ. δολάρια) έναντι 985,62 δισ. γεν που ανέμεναν οι αναλυτές. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι αναμένει υψηλότερο όγκο πωλήσεων και ότι θα επωφεληθεί από την ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού.
Τα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου ανήλθαν σε 105,5 δισεκατομμύρια γεν, έναντι μέσης εκτίμησης 164,78 δισεκατομμυρίων γεν.

ΑΚΟΜΑ:
Πόσα ήταν τα κέρδη της Toyota;
Ποιος ελληνικός όμιλος κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ;
O Βασιλιάς Κάρολος αγαπάει Nissan…