Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Harman φέρνει το σινεμά στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Harman φέρνει το σινεμά στο αυτοκίνητο

Mobility

Η Harman φέρνει το σινεμά στο αυτοκίνητο

Mobility

Στη φετινή CES, η Harman αποκαλύπτει την τεχνολογία Ready Display, θέλοντας να εισάγει ποιότητα εικόνας ανάλογη με εκείνη των hi end συστημάτων οικιακής και όχι μόνο ψυχαγωγίας στα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Ως προμηθευτής της αυτοκινητοβιομηχανίας η Harman, θυγατρική της Samsung, παρουσίασε την πιο πρόσφατη τεχνολογία για τις οθόνες των αυτοκινήτων.

Η καινοτόμος τεχνολογία ονομάζεται Neo OLED και περιγράφεται ως μια τεχνολογία έτοιμη για αυτοκίνητα που θα παρέχει το επίπεδο ποιότητας οθόνης που μπορείτε να έχετε σε ένα σύγχρονο tablet, τηλεόραση ή smartphone. Σύμφωνα με τη Harman, οι αυτοκινητοβιομηχανίες μπορούν πλέον να εφαρμόσουν αυτό το νέο επίπεδο ποιότητας οθόνης στα μοντέλα επόμενης γενιάς τους.

Advertisement
Advertisement

Το High Dynamic Range (HDR) στις οθόνες των οχημάτων, περιλαμβάνει την ποιοτική ανάλυση των χρωμάτων σε όλη την επιφάνεια, καταφέρνοντας εξαιρετικά επίπεδα αντίθεσης σε όλη την επιφάνεια. Η ποιότητα διακρίνεται από τις λεπτομέρειες στην εικόνα η οποία όμως πρέπει να είναι HDR από τη λήψη της. Η τεχνολογία της Harman, συνδυάζεται με το σύστημα Quantum Dot χωρίς κάδμιο.

Η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι νέες οθόνες θα λειτουργούν με το σύστημα Harman Ready Care, το οποίο ενσωματώνει συστήματα παρακολούθησης οδηγού και επιβατών που λειτουργούν με οθόνες, καθώς και με εγκαταστάσεις κάμερας κάτω από την οθόνη. Επιπλέον, η νέα τεχνολογία έχει πιο λεπτά περιθώρια, καθώς και μικρότερη οπτική απόσταση, ώστε να μπορεί να κοιτάζει κανείς από πιο κοντά χωρίς παραμορφώσεις.

Advertisement

Αυτό δηλαδή ακριβώς που συμβαίνει και σε ένα πολύ καλό smartphone. Μένει να δούμε τώρα, ποια αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι η πρώτη που θα αποκτήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Βαγγέλης Αρβανιτάκης υπεύθυνος αεροδυναμικής της F1 Alfa Romeo
Με το Ioniq 5 Robotaxi πάει στη φετινή CES η Hyundai (+video)
Πόση υπομονή να κάνεις για μια ρέπλικα;