Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Google κατακτά και τα ηλεκτρικά (+video)

Ελλάδα 11:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Google κατακτά και τα ηλεκτρικά (+video)

ΝΕΑ

Η Google κατακτά και τα ηλεκτρικά (+video)

ΝΕΑ

Με μία νέα λειτουργία αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πολλές νέες εφαρμογές, η Google φαίνεται ικανή να γίνει το standard της αυτοκινητοβιομηχανίας μέχρι τα τέλη της δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Στη CES, η Google παρουσίασε μια σειρά από ενημερώσεις για το Android Auto μαζί με τα οχήματα που διαθέτουν ενσωματωμένο Google, παρουσιάζοντας ένα νέο κύμα λειτουργιών για βελτιωμένες εμπειρίες μέσα στο αυτοκίνητο.

Το Android Auto πρόκειται να λάβει μια σημαντική αναβάθμιση για τα ηλεκτρικά οχήματα, επιτρέποντας την ανταλλαγή πληροφοριών για τη μπαταρία σε πραγματικό χρόνο με τους χάρτες Google Maps.

Αυτή η λειτουργία θα φέρει επανάσταση στην πλοήγηση, παρέχοντας εκτιμώμενα επίπεδα μπαταρίας κατά την άφιξη στους προορισμούς, προτείνοντας στάσεις φόρτισης κατά μήκος των διαδρομών και υπολογίζοντας τη διάρκεια φόρτισης με βάση τις ιδιαιτερότητες του οχήματος.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, η λειτουργία θα ξεκινήσει στο Ford Mustang Mach-E και στο F-150 Lightning, ενώ στο μέλλον θα επεκταθεί και σε άλλα οχήματα.

Τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο Google λαμβάνουν μια σειρά από νέες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς προγράμματος περιήγησης Chrome.

Αυτή η προσθήκη αποτελεί μέρος μιας δοκιμής beta για επιλεγμένα μοντέλα Polestar και Volvo, με σχέδια για την εισαγωγή του προγράμματος περιήγησης σε περισσότερα μοντέλα αργότερα μέσα στο έτος, προσφέροντας στους χρήστες την ευκολία της περιήγησης κατά την αναμονή, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της παραλαβής των παιδιών από τα σχολεία τους.

Advertisement

Επιπλέον, επιλεγμένα οχήματα φιλοξενούν τώρα εφαρμογές όπως το Crunchyroll, το PBS Kids και το The Weather Channel, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις των χρηστών για ποικίλο περιεχόμενο και ενημερώσεις για τον καιρό σε πραγματικό χρόνο.

Εκτός από τις βελτιώσεις των εφαρμογών, οι ιδιοκτήτες μπορούν πλέον να στέλνουν απρόσκοπτα σχέδια ταξιδιού από τις συσκευές Android ή iOS απευθείας στα αυτοκίνητα με ενσωματωμένη τη Google.

Advertisement

Αυτή η λειτουργία απλοποιεί τον προγραμματισμό ταξιδιών, επιτρέποντας στους χρήστες να σχεδιάζουν διαδρομές άνετα από το σπίτι τους.

Όσον αφορά το μέλλον, το Google built-in θα επεκτείνει τη διαθεσιμότητά του σε οχήματα Ford, Lincoln και Nissan αργότερα μέσα στο έτος, ενώ η Porsche θα ενταχθεί σε αυτή τη σειρά στα μέσα της δεκαετίας.

Επιπλέον, η Google αποκάλυψε σχέδια για την εισαγωγή της τεχνολογίας ψηφιακών κλειδιών αρχικά σε επιλεγμένα αυτοκίνητα Volvo, με την επέκταση σε περισσότερες μάρκες τηλεφώνων και αυτοκινήτων στον ορίζοντα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θυμήσου που το πάρκαρες με ένα κουμπί
Το Google Maps έγινε καλύτερο από ποτέ
Να γιατί δεν πρέπει να ακολουθείς τυφλά τα Google Maps (+video)