Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Να γιατί δεν πρέπει να ακολουθείς τυφλά τα Google Maps (+video)

Ελλάδα 18:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Να γιατί δεν πρέπει να ακολουθείς τυφλά τα Google Maps (+video)

ΝΕΑ

Να γιατί δεν πρέπει να ακολουθείς τυφλά τα Google Maps (+video)

ΝΕΑ

Η εφαρμογή που έχει αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε έχει και αυτή τα μειονεκτήματά της. Και αρκεί ένα λάθος για να βρεθείτε στη μέση του πουθενά χωρίς δρόμο επιστροφής.

Advertisement
Advertisement

Οι παγίδες του να ακολουθεί κανείς τυφλά την προτεινόμενη “ταχύτερη” διαδρομή της Google Maps φάνηκαν περίτρανα όταν αρκετοί οπαδοί της Formula 1 βρέθηκαν αποκλεισμένοι στη μέση της ερήμου αφού βασίστηκαν στις οδηγίες της εφαρμογής μετά από έναν αγώνα στο Λας Βέγκας.

Η Shelby Easler, εξιστορώντας τη δοκιμασία στο TikTok, μοιράστηκε πώς η ίδια και άλλοι ανακατευθύνθηκαν από τη Google Maps για να αποφύγουν μια καταιγίδα σκόνης στον αυτοκινητόδρομο Interstate 15, υποσχόμενη εξοικονόμηση χρόνου 50 λεπτών.

Εμπιστευόμενοι την καθοδήγηση της εφαρμογής, έστριψαν από τον αυτοκινητόδρομο, ενώθηκαν με μια σειρά από οχήματα που πιθανώς ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς, η προτεινόμενη διαδρομή τους οδήγησε σε έναν μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο που διέσχιζε άγνωστο έδαφος της ερήμου, με αποτέλεσμα πολλά οχήματα να κολλήσουν.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, ο εντοπισμός θέσης του GPS χάθηκε, με αποτέλεσμα να μείνουν αποκλεισμένοι μακριά από την προβλεπόμενη διαδρομή, συναντώντας άγρια γαϊδούρια στην πορεία.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε καθώς ορισμένοι οδηγοί αισθάνθηκαν άβολα στην πλοήγηση στις εκτός δρόμου συνθήκες, με αποτέλεσμα να καλέσουν το 100.

Advertisement

Ωστόσο, λόγω της συσσώρευσης περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο, τους συνέστησαν να επικοινωνήσουν με την οδική βοήθεια.

Εγκλωβισμένοι για ώρες, έλαβαν τελικά βοήθεια από μια εταιρεία ρυμούλκησης και μεταφέρθηκαν πίσω στο Λας Βέγκας για τις απαραίτητες επισκευές.

Advertisement

Το περιστατικό αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την καταλληλότητα των προτάσεων διαδρομής της Google Maps, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες περιοχές με μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

Ενώ η Google Maps δεν σχολίασε το περιστατικό, το βίντεο που παρουσιάζει την περιπέτεια έγινε viral, λειτουργώντας ως προειδοποιητική ιστορία για την υπερβολική εμπιστοσύνη στις εφαρμογές πλοήγησης.

Advertisement

Αξίζει να εξετάσουμε αν οι χρήστες είχαν απενεργοποιήσει την επιλογή “μη ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι” στις ρυθμίσεις της εφαρμογής τους.

Η Google Maps συνήθως αποφεύγει να προτείνει τέτοιες διαδρομές, εκτός αν έχει ρυθμιστεί ειδικά διαφορετικά.

Ως γενικός κανόνας πάντως ισχύει ότι όταν αντιμετωπίζετε αβέβαιες ή επικίνδυνες διαδρομές, η παραμονή σε κύριους δρόμους παραμένει ασφαλέστερη επιλογή, δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια έναντι της εξοικονόμησης χρόνου.

@justdoingshelbythings Still stuck in vegas send help 😭 #vegas #stuckinthedesert #f1 #freewayclosed #offroading #trafficjam #lost #sos #wherearewe #desert #donkeys ♬ origineel geluid – Tik Toker

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλαξαν οι χάρτες της Google
Επίσημο: Έρχονται οι νέοι χάρτες της Google
Τελικά η Google θα σώσει τον πλανήτη;