Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η GΜ οραματίζεται το ηλεκτρικό μέλλον

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GΜ οραματίζεται το ηλεκτρικό μέλλον

Mobility

Η GΜ οραματίζεται το ηλεκτρικό μέλλον

Mobility

Το σχεδιαστικό τμήμα της GM ανήρτησε το Instagram ένα σκίτσο που απεικονίζει ένα άκρως φουτουριστικό ηλεκτρικό καθαρόαιμο εκτός δρόμου όχημα που δείχνει σε μεγάλο βαθμό τον οραματισμό της εταιρίας για το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση ιδεών που αφορούν το σχεδιαστικό μέλλον την εταιρίας αποτελεί μια προσφιλή δραστηριότητα για την GM και το ιδιαίτερα δημιουργικό σχεδιαστικό της τμήμα.

Τις τελευταίες ημέρες στην σελίδα της GM Design στο Instagram φιλοξενείται το σκίτσο ενός άκρως ενδιαφέροντος οχήματος που δείχνει να έχει σκληροπυρηνικό εκτός δρόμου χαρακτήρα όντας παράλληλα ηλεκτρικό. Πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα πως η GM βλέπει το μέλλον της άμεσα συνδεδεμένο με την ηλεκτροκίνηση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως κάτι τέτοιο θα την απομακρύνει από κατηγορίες με ειδικό χαρακτήρα όπως τα καθαρόαιμα 4×4.

GM-Design-proto

Advertisement
Advertisement

Χαρακτηριστικά στοιχεία του σχεδίου που παρουσιάστηκε είναι η τοποθέτηση των τροχών κυριολεκτικά στα τέσσερα άκρα του αμαξώματος, κάτι που ευνοεί ιδιαίτερα τις εκτός δρόμου δυνατότητες ενός αυτοκινήτου καθώς αυξάνει στο μέγιστο τις γωνίες προσέγγισης και αναχώρησης. Αντίστοιχα ενδεικτικό του καθαρόαιμου χαρακτήρα είναι και το μεγάλο ύψος από το έδαφος το οποίο αφενός επιτρέπει το πέρασμα από επιφάνειες με έντονες ανωμαλίες και αφετέρου χαρίζει μεγάλη διαδρομή στην ανάρτηση. Η ηλεκτρικός προσδιορισμός του αυτοκινήτου δίνει μάλιστα απάντηση σε αρκετά δυναμικά προβλήματα που δημιουργούνται στα αυτοκίνητα με μεγάλο ύψος καθώς η τοποθέτηση των μπαταριών στο πάτωμα βοηθά στην επίτευξη ενός αναλογικά χαμηλού κέντρου βάρους.

Ενδιαφέρουσα σχεδιαστική πινελιά είναι η πρακτικά ενιαία γυάλινη επιφάνεια περιμετρικά της καμπίνας που χαρίζει μια ιδιαίτερα εικόνα ενώ σημαντική τεχνολογική λεπτομέρεια είναι η φιλοξενία ηλιακών πάνελ στο πίσω μέρος τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην φόρτιση των μπαταριών. Δεν γνωρίζουμε εάν κάποια από τα μοντέλα που κατά καιρούς έχουμε δει από την GM Design θα φθάσουν τελικά στην παραγωγή, όμως είναι σίγουρο πως οι άνθρωποι του σχεδιαστικού τμήματος λαμβάνουν σοβαρά τις αντιδράσεις του κοινού και πιθανότατα κάποια στοιχεία των ιδεών που προβάλλουν θα ενσωματωθούν σε μοντέλα παραγωγής.

GM-Design-proto

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
GM: Ηλεκτρικό ISV για τον στρατό των ΗΠΑ
GM, VW, Tesla και BYD μεταξύ των 100 πιο σημαντικών εταιρειών στον κόσμο
Φουτουριστικό μονοθέσιο από την GM