Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GM: Ηλεκτρικό ISV για τον στρατό των ΗΠΑ

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GM: Ηλεκτρικό ISV για τον στρατό των ΗΠΑ

ΝΕΑ

GM: Ηλεκτρικό ISV για τον στρατό των ΗΠΑ

ΝΕΑ

Η GM Defense παράγει μια ηλεκτρική έκδοση του οχήματος της Infantry Squad Vehicle (ISV) στην οποία αναφέρεται ως All Electric Concept Vehicle, σύμφωνα με την GM Authority.

Advertisement
Advertisement

Η ιδέα πίσω από το συγκεκριμένο όχημα είναι συναρπαστική, επειδή αποκαλύπτει προφανώς ένα πιθανό μέλλον για τα στρατιωτικά οχήματα.

Το All Electric Concept χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα General Motors eCrate. Αυτός παράγει 200 ίππους και 361 Nm ροπής. Υπάρχει επίσης μια μπαταρία 60-kWh, 400 volt, και η αυτονομία που προσφέρει υπολογίζεται πως φτάνει τα 241 km.

Για την όποια σύγκριση, η υπάρχουσα έκδοση του ISV χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο θερμικό κινητήρα Duramax 2,8 λίτρων που παράγει πάνω από 186 ίππους και 500 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Παραδόξως για ένα EV, το σύστημα κίνησης τοποθετεί τον ηλεκτροκινητήρα μπροστά, αλλά κινεί τους πίσω τροχούς, σύμφωνα με την GM Authority. Το σύστημα μπορεί επίσης να παρέχει στο στρατιωτικό όχημα και τετρακίνηση, στην περίπτωση που ο κινητήρας στέλνει την ισχύ και στους εμπρός τροχούς.

Η GM Defense βελτιώνει επίσης την εμφάνιση του ISV, τοποθετώντας πίσω μια καρότσα, αντί των καθισμάτων που υπάρχουν στην συμβατική έκδοση. Αυτό περιορίζει την μεταφορική ικανότητα σε πέντε επιβάτες, αντί για εννέα. Το πάτωμα στο χώρο φόρτωσης χρησιμοποιεί το ίδιο ανθεκτικό υλικό από ανθρακονήματα με το αντίστοιχο που διατίθεται στο GMC Sierra.

Advertisement

“Δεν υπήρχαν απαιτήσεις για την κατασκευή οποιουδήποτε τέτοιου οχήματος. Ωστόσο, θέλαμε να δείξουμε τι θα συμβεί στα στρατιωτικά οχήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τώρα. Το ISV απέδειξε πως είναι ικανό ακόμη και σε μια απότομη λασπώδη και βραχώδη αναρρίχηση σε λόφο”, δήλωσε η εκπρόσωπος της GM Defense Sonia Taylor στο Motor1.com.

“Η τεχνολογία είναι εδώ και έρχεται. Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής με την ηλεκτροκίνηση”, δήλωσε ο Jeff Ryder, αντιπρόεδρος της GM Defense για την ανάπτυξη και τη στρατηγική της εταιρίας σε συνέντευξη του τον Δεκέμβριο του 2020. Τα ηλεκτρικά οχήματα βρίσκονται δικαιολογημένα στο επίκεντρο αυτή τη στιγμή”, συμπλήρωσε επίσης.

Advertisement

Η έκδοση του ISV που παρέχει η GM Defense στον αμερικανικό στρατό χρησιμοποιεί περίπου το 90% των ανταλλακτικών από τα υπάρχοντα οχήματα, ειδικά από το Colorado ZR2.

Η GM Defense έχει συνάψει σύμβαση με τον αμερικανικό στρατό έναντι 178 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του ISV που τροφοδοτείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης για τον στρατό. Η αρχική παραγγελία περιλαμβάνει 639 από αυτά, αλλά υπάρχει η δυνατότητα στο συμβόλαιο να αυξηθεί αυτός ο αριθμός σε 2.065 οχήματα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H GM εξελίσσει στρατιωτικό όχημα
Η GM επενδύει στο στρατό των ΗΠΑ
Η General Motors εξελίσσει νέες μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας