Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η GM ετοιμάζει ένα ακόμα σεληνιακό όχημα για τη NASA (+video)

Ελλάδα 10:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η GM ετοιμάζει ένα ακόμα σεληνιακό όχημα για τη NASA (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Η GM ετοιμάζει ένα ακόμα σεληνιακό όχημα για τη NASA (+video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

H General Motors έχει σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του πρώτου Σεληνιακού οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην αποστολή του Apollo 15 το 1971 και τώρα ετοιμάζεται να κατασκευάσει ένα νέο αντίστοιχο.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors συνεργάζεται με την Lockheed Martin για να εξελίξει ένα νέο σεληνιακό όχημα που θα ονομάζεται Lunar Terrain Vehicle (LTV).

Η General Motors ήταν η αυτοκινητοβιομηχανία που είχε συμβάλλει στην κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στο διάστημα, ενώ και η Lockheed Martin έχει μια βαθιά ιστορία 50 χρόνων συνεργασίας με τη NASA σε ρομποτικά διαστημικά σκάφη και όχι μόνο. Από την άλλη πλευρά, η GM αναμένεται να φέρει την τεχνογνωσία της στις τεχνολογίες ηλεκτρικής μπαταρίας και τα συστήματα πρόωσης, ενώ το πιο σημαντικό, η GM θα χρησιμοποιεί επίσης αυτόνομη τεχνολογία για να διευκολύνει ασφαλέστερες και αποδοτικότερες λειτουργίες στη Σελήνη.

Advertisement
Advertisement

«Η General Motors έγραψε ιστορία εφαρμόζοντας προηγμένες τεχνολογίες και μηχανική για να υποστηρίξει το Lunar Rover που οδήγησαν οι αστροναύτες του Apollo 15 στη Σελήνη», δήλωσε ο Alan Wexler, ανώτερος αντιπρόεδρος της καινοτομίας και ανάπτυξης της General Motors. «Συνεργαζόμενοι με τον Lockheed Martin και την εξειδικευμένη εμπειρία σε θέματα εξερεύνησης, σκοπεύουμε να στηρίξουμε για άλλη μια φορά τους Αμερικανούς αστροναύτες στη Σελήνη». Αξιοσημείωτο είναι το ότι το προηγούμενο αυτοκίνητο που είχε χρησιμοποιηθεί στη σελήνη, είχε διανύσει μόλις 7,6 χιλιόμετρα, ενώ αυτή τη φορά, η GM και η Lockheed Martin στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα όχημα που θα μπορεί να κάνει σημαντικά μεγαλύτερη απόσταση μια και στα σχέδια της NASA είναι η εξερεύνηση πολύ μεγαλύτερης έκτασης της Σελήνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Πρόεδρος Biden “ψήνεται” να κάνει ηλεκτρικό το “The Beast”
Mόνο ηλεκτρικά μοντέλα από τη GM έως το 2035
Μια εντυπωσιακή πρόταση για το ηλεκτρικό Chevrolet Silverado (+video)