Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Γερμανία ζητά αυστηρότερα όρια ρύπων από την Ε.Ε.

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Γερμανία ζητά αυστηρότερα όρια ρύπων από την Ε.Ε.

ΝΕΑ

Η Γερμανία ζητά αυστηρότερα όρια ρύπων από την Ε.Ε.

ΝΕΑ

Ακόμη πιο αυστηρά όρια ζητά η Γερμανική Κυβέρνηση από την Ε.Ε. για τις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων, θέλοντας να βοηθήσει στην εξάπλωση των ηλεκτρικών μοντέλων. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ, ο Γερμανός Υπουργός Περιβάλλοντος ζήτησε επίσημα από την Ε.Ε. τα νέα όρια για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα αυτοκίνητα και τα ελαφρά επαγγελματικά να μειωθούν στο μισό μέχρι το 2030, σε σχέση με αυτά του 2021.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το 2021 όλες οι εταιρείες αυτοκινήτων που διαθέτουν αυτοκίνητα στην Ευρώπη, θα πρέπει να έχουν μέσο όρο εκπομπών CO2 95 g/km των αυτοκινήτων που πωλούν. Από εκεί και πέρα, οι προτάσεις που έχουν γίνει από την Ε.Ε. για το επόμενο στάδιο που θα ισχύσει τα αμέσως επόμενα χρόνια, είναι το 2030 να υπάρχει μείωση 30% του νούμερου αυτού.

Ωστόσο, οι Γερμανοί θέλουν αρχικά και μέχρι το 2025 να υπάρχει μείωση του ορίου κατά 1/4 (να φθάσει δηλαδή στα 70 g/km), ενώ το 2030 η μείωση αυτή να είναι 50% (47 g/km).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα πάντα με το επίσημο αίτημα των Γερμανών, εφόσον τεθούν τα αυστηρότερα αυτά όρια, θα μπορέσουν πιο γρήγορα χώρες όπως η Γερμανία να μεταβούν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης και των μηδενικών ρύπων, έναντι των πιο ρυπογόνων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

CO2 emissions 640