Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Γερμανία θα παραμείνει σημαντικός εμπορικός εταίρος της Τουρκίας

Ελλάδα 13:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Γερμανία θα παραμείνει σημαντικός εμπορικός εταίρος της Τουρκίας

ΝΕΑ

Η Γερμανία θα παραμείνει σημαντικός εμπορικός εταίρος της Τουρκίας

ΝΕΑ

Η Γερμανία, είναι από τους κορυφαίους εμπορικούς εταίρους της Τουρκίας και θα παραμείνει έτσι δήλωσε η υπουργός εμπορίου της Τουρκίας τη Δευτέρα.

Advertisement
Advertisement

Οι ετήσιες εξαγωγές από την Τουρκία προς τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 10,6% το Σεπτέμβριο, ανακάμπτοντας από τη μείωση που σημειώθηκε (8,6%) τους πρώτους εννέα μήνες του 2020.

Η εικόνα αυτή οφείλεται στην πανδημία του COVID-19, δήλωσε η Ruhsar Pekcan, μιλώντας στο διαδικτυακό Germany Automotive Digital Industry Trade Delegation Program. Ο όγκος των συναλλαγών ανάμεσα στις δύο χώρες ανήλθε σε περίπου 35,8 δισεκατομμύρια δολάρια (30,2 δις. Ευρώ) το 2019, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Τα προϊόντα της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν μεταξύ αυτών που κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο στο εμπόριο ανάμεσα στις δύο χώρες. Απευθυνόμενη στους ανθρώπους 75 εταιρειών, 25 τούρκικων και 50 γερμανικών, η Pekcan τόνισε ότι οι εισαγωγές αυτοκινήτων της Τουρκίας από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 115% σε σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια το διάστημα από Ιανουάριο έως και Σεπτέμβριο. «Όταν συγκρίνουμε τα στοιχεία που αφορούν μόνο τον Σεπτέμβριο, βλέπουμε ότι οι εισαγωγές αυτοκινήτων από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 128% σε σχέση με πέρσι. Περιμένω από τις εξαγωγές μας να φτάσουν σε παρόμοια επίπεδα, σημειώνοντας αναλόγως αύξηση», σημείωσε η υπουργός.

Advertisement
Advertisement

Στην ίδια εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Εξαγωγέων (TIM), Ismail Gülle, τόνισε επίσης τη σημασία της αυτοκινητοβιομηχανίας για την Τούρκικη οικονομία, λέγοντας ότι η Γερμανία ήταν η κορυφαία αγορά για την απορρόφηση των εξαγωγών του τουρκικού τομέα αυτοκινήτων με μερίδιο 12,8% τον Σεπτέμβριο. Οι εξαγωγές αυτοκινήτων στη Γερμανία έφτασαν τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, τόνισε. Η Pekcan δήλωσε ότι η χώρα αναμένει να σημειωθεί σημαντική αύξηση των εξαγωγών αυτοκινήτων κατά τους επόμενους μήνες, όταν θα ξεκινήσει η ύφεση της πανδημίας του Κορονοϊού. Οι εξαγωγές αυτοκινήτων έφτασαν στο επίπεδο πριν από το COVID-19 έως τον Σεπτέμβριο, αφού είχαν διακοπεί λόγω του τερματισμού του εργοστασίου που σχετίζεται με ιούς, δήλωσε ο Gülle. Η πανδημία έχει προκαλέσει μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων κατά 19%, φτάνοντας στα 854.227 οχήματα, καθώς τα περισσότερα εργοστάσια σταμάτησαν την παραγωγή κατά τη διάρκεια του lock down που ξεκίνησε από τα μέσα Μαρτίου.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Κλεμμένα αυτοκίνητα με προορισμό την Τουρκία σταμάτησαν οι αρχές στην Ιταλία

Η VW εγκαταλείπει το νέο της εργοστάσιο στην Τουρκία

Advertisement