Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε επιστρέφουν το Hummer και η GM στην Ευρώπη;

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε επιστρέφουν το Hummer και η GM στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Πότε επιστρέφουν το Hummer και η GM στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Περίπου πέντε χρόνια έπειτα από την αποχώρησή της από τη Γηραιά Ήπειρο, η General Motors θα αρχίσει να εκπροσωπείται ξανά σε αυτή.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτροκίνηση και τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είναι η αιτία για την επιστροφή της General Motors στην ήπειρό μας. Η αυτοκινητική κουλτούρα των Ευρωπαίων ήταν ο λόγος που αναγκάστηκε να διακόψει την εμπορική παρουσία της σε αυτή αλλά και αυτός για τον οποίο κρίνει ότι τώρα θα έχει καλύτερη τύχη.

Γιατί; Επειδή οι Ευρωπαίοι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και ίσως «συγχωρέσουν» αυτή τη φορά τη διαφορά που υπάρχει με τον αμερικανικό αυτοκινητικό πολιτισμό.

Advertisement
Advertisement

Η General Motors έχει επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση και σκοπεύει να το κάνει με εντονότερο ρυθμό στα προσεχή χρόνια, ώστε να επιτύχει τον στόχο της να γίνει μια εταιρεία η οποία θα κατασκευάζει αποκλειστικώς ηλεκτρικά οχήματα ως το 2035.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο βρετανικό Autocar, τα στελέχη της GM έχουν εκπονήσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο αναμένεται να το ανακοινώσουν λεπτομερώς στις αρχές του 2023, αναφορικά με τη δημιουργία ενός (περιορισμένου, αρχικά) δικτύου αντιπροσώπων στην Ευρώπη και έναρξης πωλήσεων των ηλεκτρικών μοντέλων της.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι η General Motors έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα «Ultium» η οποία χρησιμοποιείται ήδη στην Cadillac Lyriq, στο GMC Hummer όπως και σε άλλα νέα μοντέλα τα οποία είναι υπό εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Mahmoud Samara, επικεφαλής της GM Europe Mobility, ο αμερικανικός επιχειρηματικός κολοσσός έχει προσαρμοστεί πλέον στις ανάγκες και στις επιθυμίες των Ευρωπαίων αγοραστών αυτοκινήτου. Όπως είπε: «Η ομορφιά στη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση είναι δυνατότητα που μας παρέχεται να δημιουργήσουμε πολλά με αυτήν την πλατφόρμα.

Advertisement

Θα προσαρμοστεί και για τους σκοπούς μας στην Ευρώπη. Με αυτό που θέλουν πλέον οι Ευρωπαίοι και με ό,τι έχουμε κάνει ως τώρα για να αλλάξουμε την εταιρεία, αισθανόμαστε ότι αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για εμάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
“Ηλεκτρική” επίθεση από τη General Motors
Η General Motors εξελίσσει νέες μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας
Generation E: Η νέα καμπάνια της General Motors (VIDEO)