Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Gemballa κερδίζει την αγωγή εναντίον του γιού του Uwe Gemballa

Ελλάδα 12:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Gemballa κερδίζει την αγωγή εναντίον του γιού του Uwe Gemballa

ΝΕΑ

Η Gemballa κερδίζει την αγωγή εναντίον του γιού του Uwe Gemballa

ΝΕΑ

O Marc Philipp Gemballa δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το επώνυμό του, μιας και τα δικαιώματα του τίτλου έχουν περάσει σε άλλα χέρια.

Advertisement
Advertisement

Το 1981, ο Uwe Gemballa, ίδρυσε την εταιρεία που έφερε το όνομά του και τον Μάιο 2010 κατασχέθηκε από τις γερμανικές αρχές και έκλεισε μετά την εξαφάνιση του ιδιοκτήτη. Αργότερα, o Uwe βρέθηκε νεκρός στην Νότια Αφρική με αποτέλεσμα ο CEO και ένας επενδυτής της εταιρείας αγόρασαν τον τίτλο και τα δικαιώματα της φίρμας. Να διαχωρίσουμε όμως, πως η τελευταία δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία που ίδρυσε ο γιός του, Marc Philipp Gemballa, ο οποίος χρησιμοποιούσε την ίδια ονομασία με αυτή του πατέρα του.

Συνεπώς, η αγωγή δεν άργησε να κατατεθεί από την εταιρεία Gemballa και το 2020 κινήθηκε νομικά απέναντι στον Marc Philipp Gemballa.

Ο βασικός λόγος που έφτασαν στα δικαστήρια οι δύο πλευρές είναι τα δελτία τύπου και οι ανακοινώσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που δημοσίευε ο Marc Philipp, ισχυριζόμενος ότι συνεχίζει την επιχείρηση του πατέρα του. Κάτι τέτοιο απαγορεύτηκε με απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο μάλιστα επέβαλε και πρόστιμο αρκετών χιλιάδων ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Ακόμα, εάν ο Marc Philipp αγνοήσει αυτή την απόφαση και συνεχίσει τις ψευδείς αναρτήσεις, τότε το πρόστιμο θα φτάσει τις 250.000 ευρώ και θα φυλακιστεί.

Να σημειωθεί ότι το Marsien, η υψωμένη Porsche 959, δεν έχει καμία σχέση με τη “γνήσια” εταιρεία βελτιώσεων Gemballa και ότι το παραπάνω δημιούργημα ανήκει στον Marc Philipp Gemballa. Ως εκ τούτου, θα υπάρξει και νέα μήνυση στην εταιρεία του Marc Philipp, λόγω χρήσης του ονόματος Gemballa στο Marsien.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Gemballa Avalanche: Μια Porsche 911, αλλιώς…
Έρχεται το hypercar της Gemballa
Gemballa GTR 8XX EVO-R: Χαρντκορίλα

Advertisement