Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford θα μειώσει τους εργαζόμενούς της στη Γερμανία

Ελλάδα 17:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford θα μειώσει τους εργαζόμενούς της στη Γερμανία

ΝΕΑ

Η Ford θα μειώσει τους εργαζόμενούς της στη Γερμανία

ΝΕΑ

Είναι το δυσάρεστο αποτέλεσμα της απόφασης των ανθρώπων της Ford για τον περιορισμό των μοντέλων της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, ήταν το Fiesta και στη συνέχεια το Focus. Τα στελέχη της Ford έχουν ανακοινώσει ότι το μικρομεσαίο μοντέλο της θα σταματήσει να κατασκευάζεται εντός του 2025, επειδή η εταιρεία έχει στραφεί προς την ηλεκτροκίνηση.

Η είδηση δυσαρέστησε τους φίλους της αυτοκίνησης. Όμως, είναι ακόμα πιο δυσάρεστη για τους ανθρώπους που συμβάλλουν στην παραγωγή του Focus οι οποίοι θα βρεθούν χωρίς δουλειά.

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα απολύσει 3.500 εργαζομένους στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Saarlouis, στα δυτικά της Γερμανίας.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι θα διατηρήσουν 1.000 θέσεις εργασίας σε αυτό, έπειτα από διαπραγματεύσεις με το ισχυρό σωματείο μεταλλουργών IG Metall, το πολυπληθέστερο της χώρας.

Η Ford έχει προγραμματίσει να κλείσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο την επόμενη χρονιά και να αποσυρθεί κατασκευαστικά από τη Γερμανία, καθώς σκοπεύει να παράγει τα νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της στη Βαλένθια (Ισπανία).

Advertisement

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Automotive News Europe, οι διαπραγματεύσεις της με το σωματείο κατέληξαν στη συμφωνία να διατηρηθούν οι 1.000 θέσεις εργασίας και να μην υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν άλλες απολύσεις ως το 2032. Προς, το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί σε ποιους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας θα αφορούν αυτές.

Advertisement

Πάντως, το μέλλον του συγκεκριμένου εργοστασίου της Ford είναι αβέβαιο. Πέρυσι είχε γίνει γνωστό ότι κινεζικές εταιρείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτό, ωστόσο οι συνομιλίες δεν τελεσφόρησαν.

Επίσης, οι άνθρωποι της Ford είχαν κάνει επαφές με μια γερμανική εταιρεία παραγωγής ηλιακών πάνελς, όμως ούτε και σε αυτή την περίπτωση έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ford ψάχνει το δικό της Cybertruck
Τα πιο δημοφιλή Ford διαθέσιμα με το πρόγραμμα Ford Value
Ford Focus: Οδηγοκεντρικό και με προηγμένα συστήματα

Advertisement