Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford ψάχνει το δικό της Cybertruck

Ελλάδα 22:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford ψάχνει το δικό της Cybertruck

ΝΕΑ

Η Ford ψάχνει το δικό της Cybertruck

ΝΕΑ

Όσο δύσπεπτο και αν είναι για μερικούς, το επόμενο pickup της Ford πιθανότατα θα μοιάζει στο πολύκροτο Tesla Cybertruck.

Advertisement
Advertisement

Η Ford φέρεται να έχει βρει μία πατέντα που θα τροποποιήσει εντελώς την καρότσα που επόμενού της ηλεκτρικού pickup. Οι φωτογραφίες μάλιστα που είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες φαίνεται η σχεδίαση, θυμίζουν πάρα πολύ την καρότσα του Cybertruck.

Το φουτουριστικό «αγροτικό» έχει γωνιώδες ντιζάιν και καινοτόμα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι το κάλυμμα του πίσω μέρους που αντέχει έως και 136 κιλά βάρος! Επίσης, μπορεί πολύ εύκολα να ανοίξει και να κλείσει με το πάτημα ενός διακόπτη, είτε είσαι εντός της καμπίνας είτε έξω από το αυτοκίνητο.

Είναι πιθανό η Ford να… ζήλεψε ή απλά να ανακάλυψε την πρακτικότητα μίας τέτοιας σχεδίασης. Από ό,τι φαίνεται, ετοιμάζει κάτι παρόμοιο, διότι στα σχέδια που αποκαλύφθηκαν, μοιάζει να έχει βρει μία πατέντα, ώστε η καρότσα του επόμενού της pickup να έχει και αυτό κάλυμμα ανάλογο με του Cybertruck.

Advertisement
Advertisement

Ως γνωστόν, τα «αγροτικά» της Ford τύπου F-150 έχουν μία καρότσα με ορθογώνιο σχήμα και βάθος για την μεταφορά πολλών αντικειμένων. Όπως τις γνωρίζουμε σε όλα τα συμβατικά αγροτικά δηλαδή.

Το θέμα είναι, πως αυτή η σχεδίαση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αεροδυναμική. Αυτό μεταφράζεται σε υψηλότερη κατανάλωση, είτε μιλάμε για ηλεκτρικά και kWh είτε για θερμικούς κινητήρες και μεγαλύτερη καύση βενζίνης/πετρελαίου.

Advertisement

Αυτό το κάλυμμα του πίσω μέρους που θέλει να προσθέσει η Ford στα μελλοντικά της pickup είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να μειώνει τις αντιστάσεις του αέρα στο αμάξωμα, μειώνοντας ταυτόχρονα την οπισθέλκουσα. Εφόσον αυτό πετύχει, μεταφράζεται σε μικρότερη κατανάλωση καυσίμου και μπαταρίας.

Η Ford θέλει να συνδέσει το νέο κάλυμμα της καρότσας με τους αισθητήρες του νέου της F μοντέλου, ώστε τα πάνελ να χαμηλώνουν ή να υψώνονται αναλόγως, για παράδειγμα, την ταχύτητα με την οποία θα κινείται το αυτοκίνητο.

Advertisement

Για να εφαρμοστεί κατά αυτόν τον τρόπο και να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα δεδομένα των κατασκευών της Ford, θα πρέπει το κάλυμμα να είναι από σκληρά υλικά τύπου πολυμερές, fiberglass, αλουμίνιο ή άλλα σύνθετα υλικά.

Τέλος, να πούμε ότι το επόμενο pickup της Ford αναμένεται να είναι αμιγώς ηλεκτρικό και η κωδική του ονομασία στα εργοστάσια αυτή τη στιγμή είναι T3.

Advertisement

Πρόκειται να παρουσιαστεί το 2025, επομένως δεν θα περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα για να δούμε το πίσω μέρος ενός «αγροτικού» μοντέλου παραγωγής της Ford να μεταμορφώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Ford συνδέει έναν…. χούλιγκαν στην πρίζα! (+video)
Κλοπή αυτοκινήτων σε εργοστάσιο της Ford!
Η χαρισματική προσωπικότητα του νέου Ford Explorer