Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford και η μπάντα των AM

Ελλάδα 5:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford και η μπάντα των AM

ΝΕΑ

Η Ford και η μπάντα των AM

ΝΕΑ

Πολύς λόγος έχει αρχίσει να γίνεται τώρα τελευταία για το εάν θα συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα λήψης σήματος AM στα αυτοκίνητα. Η Ford, απαντά.

Advertisement
Advertisement

Η ζώνη ραδιοσυχνότητας AM («Amplitude Modulation») δεν σημαίνει πολλά στις νεότερες ηλικίες οι οποίες έχουν συνηθίσει να ακούν μουσική και να ενημερώνονται μέσω διαδικτύου.

Η «Διαμόρφωση Πλάτους» υπάρχει στα ραδιόφωνα των αυτοκινήτων αλλά κάποιες εταιρείες έχουν αρχίσει να μην τη διαθέτουν πλέον, καθώς και οι προμηθευτές τους την καταργούν, σταδιακά.

Μία από αυτές ήταν και η Ford. Ωστόσο, τα στελέχη της μάλλον το ξανασκέφτηκαν, όπως φαίνεται. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία θα συνεχίσει να διαθέτει στα μοντέλα της τη δυνατότητα να υπάρχει η ζώνη ΑΜ. Αυτό, θα αφορά τόσο στα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματά της όσο και αυτά με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η Ford θα δώσει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί η εν λόγω ζώνη ραδιοσυχνότητας σε όσα μοντέλα της έχουν πουληθεί ήδη και δεν την διαθέτουν. Όπως διευκρινίστηκε, αυτό θα γίνει μέσω αναβάθμισης του λογισμικού, ιδίως στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Συγκεκριμένα, ο Τζιμ Φάρλι, (Jim Farley) Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, δήλωσε σχετικά: «Αφού μιλήσαμε με ανθρώπους που χαράσσουν τη σχετική πολιτική για τη σημασία ραδιοεκπομπής των AM ως μέρος του συστήματος ειδοποίησης έκτακτης ανάγκης, αποφασίσαμε να το συμπεριλάβουμε σε όλα τα οχήματα Ford και Lincoln του 2024.

Advertisement

»Για όλους όσοι είναι ήδη κάτοχοι ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος της Ford το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα λήψης AM, θα προσφέρουμε μια ενημέρωση λογισμικού. Προς το παρόν, οι πελάτες μας μπορούν να ακούν τη ζώνη AM στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου και του streaming.

»Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για να παρέχουμε ακόμη καλύτερες επιλογές ψυχαγωγίας εντός του οχήματος και ειδοποιήσεων έκτακτης ανάγκης στο μέλλον», κατέληξε το κορυφαίο στέλεχος της Ford.

Advertisement

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γερουσιαστής Εντ Μάρκι (Ed Markey) ο οποίος τόνισε: «Επικροτώ το γεγονός ότι η Ford συντονίστηκε με τις ανησυχίες εκατομμυρίων ακροατών, χιλιάδων ραδιοφωνικών σταθμών και αμέτρητων στελεχών που εργάζονται στη διαχείριση εκτάκτων αναγκών και θα διατηρήσει το ραδιόφωνο AM στα οχήματά της.

»Η αναίρεση της αρχικής της απόφασης αντανακλά μια καθυστερημένη συνειδητοποίηση σχετικά με τη σημασία του ραδιοφώνου AM. Όμως, πάρα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να ακολουθούν τον λάθος δρόμο».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Ford Ranger Raptor V6 Ecoboost
Τι σχεδιάζει η Ford για τα Android Auto και Apple CarPlay;
Νέο Ford Explorer: Έξυπνοι χώροι για όλους