Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Ford ετοιμάζει κι άλλο ηλεκτρικό pick up (+video)

Ελλάδα 19:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford ετοιμάζει κι άλλο ηλεκτρικό pick up (+video)

Mobility

Η Ford ετοιμάζει κι άλλο ηλεκτρικό pick up (+video)

Mobility

Η Ford αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό F-150 Lightning και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Jim Farley, έδωσε κάποια στοιχεία για ένα ακόμα αντίστοιχο μοντέλο που ετοιμάζεται.

Advertisement
Advertisement

Όπως αποκάλυψε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, η εταιρεία ετοιμάζεται να παρουσιάσει άλλο ένα ηλεκτρικό pick up.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Rouge Electric Vehicle Center της Ford, ο Jim Farley, Διευθύνων Σύμβουλος της Ford αποκάλυψε πως η εταιρεία έχει στα πλάνα της άλλο ένα ηλεκτρικό pick up με το οποίο θα αυξηθούν οι επιλογές που θα έχουν οι υποψήφιοι αγοραστές. «Ήδη καθαρίζουμε το Τενεσί και προετοιμάζουμε την παρουσίαση ενός ακόμα ηλεκτρικού pick up που θα είναι διαφορετικό από το F-150 Lightning» είπε ο Farley στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί στο Dearborn του Michigan.

Advertisement
Advertisement

Το Blue Oval City που βρίσκεται εκεί, είναι η τεράστια εγκατάσταση 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων της μάρκας στην οποία θα παράγεται το ηλεκτρικό F-150, οι μπαταρίες που θα χρησιμοποιούνται σε αυτό, καθώς και το νέο αυτό ηλεκτρικό pick up από το 2024. Ο Farley το μόνο που αποκάλυψε επιπλέον, ήταν το ότι θα πρόκειται για ένα νέο αυτοκίνητο και όχι κάποιου υπάρχοντος εξέλιξη μια και η Ford θέλει να έχει «ηγετική θέση στην κατηγορία των ηλεκτρικών pick up». Στο πλάνο της εταιρείας είναι η πώληση 600.000 ηλεκτρικών μοντέλων παγκοσμίως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια και τα ηλεκτρικά pick up θα αποτελούν μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων αυτών.

«Με τις τεράστιες επενδύσεις που θα φτάσουν τα 50 δις δολάρια για τα ηλεκτρικά οχήματα, την κατασκευή μπαταριών και τη διεύρυνση της γκάμας που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, σχεδιάζουμε να προκαλέσουμε όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, μια και θα είμαστε η κορυφαία εταιρεία ηλεκτρικών στον κόσμο» ανέφερε ο Farley. Μάλιστα, θέλοντας να «πικάρει» το Elon Musk, ανέφερε πως «το Lightning θα είναι τόσο άνετο όσο μια Lincoln, ενώ θα μπορεί να φορτίσει κι άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προκειμένου να εξυπηρετείτε όσους φίλους σας έχουν Tesla». Η παραγωγή του F-150 Lightning ξεκίνησε στις 26 Απριλίου του 2022 και μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει πιάσει ρυθμό παραγωγής 150.000 οχημάτων ετησίως.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φινάλε για το τρίθυρο Ford Fiesta!
Συγκριτική δοκιμή: Kia EV6 AWD vs Ford Mustang Mach-E RWD vs VW ID.4 GTX
Τα μελλοντικά Ford θα σε καθοδηγούν στα δύσκολα

Advertisement

 

 

 

Advertisement