Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φινάλε για το τρίθυρο Ford Fiesta!

Ελλάδα 13:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Φινάλε για το τρίθυρο Ford Fiesta!

ΝΕΑ

Φινάλε για το τρίθυρο Ford Fiesta!

ΝΕΑ

Κάποια πράγματα στην αυτοκίνηση δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. Ένα από αυτά είναι και η γκάμα του Fiesta.

Advertisement
Advertisement

Το ιστορικό σουπερμίνι αφήνει πίσω του την τρίθυρη αμφίεση και συνεχίζει προς το παρόν μονάχα ως πεντάθυρο.

Περνάμε με μεγάλη ταχύτητα στην εποχή της λογικής. Μία εποχή στην οποία δε χωρούν συναισθηματισμοί, μια και οι εταιρείες καλούνται να τους πληρώσουν ακριβά. Σε αυτή τη λογική λοιπόν η Ford σταματά την παραγωγή του τρίθυρου Fiesta, σε μία προσπάθεια εξορθολογισμού της γκάμας και στροφής προς τα μοντέλα που στηρίζουν τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το Fiesta που προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης παράγεται στο εργοστάσιο της Κολωνίας, εκεί οπού ξεκινούν επενδύσεις ύψους ενός δις ευρώ σχετικά με την εξέλιξη και παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σε αυτή την προσπάθεια αναμένεται να θυσιαστεί ένα «κομμάτι» του Fiesta με μικρή απήχηση τα τελευταία χρόνια.

Γενικότερα το Fiesta εμφανίζει πτωτική τάση (7.608 αυτοκίνητα το πρώτο δίμηνο του 2022, έναντι 19.844 το ίδιο διάστημα πέρσι), κάτι που οφείλεται στις ελλείψεις αλλά και στην στροφή προς τα crossover αμαξώματα. Ο κόσμος αναζητά πρακτικότητα ακόμη και από τα μικρά αμαξώματα και αυτό συμμερίζεται η Ford που απλοποιεί τη γκάμα της με αυτή την κίνηση.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το Fiesta ξεκίνησε την πορεία του το 1976 και διανύει την έβδομη γενιά του. Το 2030 η γκάμα της Ford θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, κάτι που σημαίνει πως και το αύριο του δημοφιλέστατου σουπερμίνι είναι αποκλειστικά πεντάθυρο (ακόμα και το ST) και προσεχώς ηλεκτρικό.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ουκρανία: Οι εταιρείες ψάχνουν να καλύψουν παραγωγές
Η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί διακοπές στις γραμμές παραγωγής
Ουκρανία: Ανθρωπιστική Βοήθεια από τον Όμιλο Σαρακάκη