Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα μελλοντικά Ford θα σε καθοδηγούν στα δύσκολα

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα μελλοντικά Ford θα σε καθοδηγούν στα δύσκολα

ΝΕΑ

Τα μελλοντικά Ford θα σε καθοδηγούν στα δύσκολα

ΝΕΑ

Μία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που θα βοηθά τον οδηγό σε δύσκολες καιρικές συνθήκες φαίνεται πως έχει στο συρτάρι της η Ford.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα φρόντισε ήδη να κατοχυρώσει τη σχετική πατέντα στην αντίστοιχη υπηρεσία των ΗΠΑ.

Όλοι έχετε βρεθεί στη δύσκολη θέση πίσω από τιμόνι, να πρέπει να διατηρήσετε τις οδηγικές σας ικανότητες απέναντι στον ήλιο, με δύσκολες αντανακλάσεις ή ακόμη και με δυνατή βροχή να περιορίζει το οπτικό πεδίο. Υπό αυτές τις συνθήκες το τελευταίο πράγμα που θέλεις να σου συμβεί είναι να τσεκάρεις τα αντανακλαστικά σου ή απλά να μαντέψεις τι είναι αυτό που βρίσκεται στα επόμενα μέτρα μπροστά στο δρόμο.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη δύσκολη κατάσταση έβαλε στο μικροσκόπιο της η εταιρεία από το Μίσιγκαν και εξέλιξε ένα είδος προχωρημένου head up display που στο μέλλον θα σας βγάζει από τον κίνδυνο του ατυχήματος υπό αντίξοες συνθήκες. Συγκεκριμένα το User Enhanced Pathway χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ και GPS, έτσι ώστε να εντοπίσει αρχικά τη συνθήκη με το περιορισμένο οπτικό πεδίο και στη συνέχεια να χαρτογραφήσει αναλύοντας στον οδηγό τα επόμενα μέτρα.

Το σύστημα UEP της Ford θα ενεργοποιείται μόνο του και αναμένεται να αποτελέσει δύο επιπλέον μάτια για τον οδηγό ενός αυτοκινήτου, φορτηγού αλλά και λεωφορείων, στα οποία θα δούμε τη λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν πάντως, η Ford έχει να προσπεράσει το νομικό σκέλος για τη συγκεκριμένη τεχνολογία και στη συνέχεια θα κάνει και τις πρώτες της κινήσεις ώστε να τη δούμε και στα αυτοκίνητα παραγωγής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανανέωση και για το Ford Fiesta
Επίσημο: Αυτό είναι το ανανεωμένο και εξηλεκτρισμένο Ford Fiesta
Ford Fiesta ST: Έκρηξη αδρεναλίνης και οδηγικής απόλαυσης

Advertisement