Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Fisker έφτιαξε το pickup του… Sport Billy!

Ελλάδα 22:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Fisker έφτιαξε το pickup του… Sport Billy!

ΝΕΑ

Η Fisker έφτιαξε το pickup του… Sport Billy!

ΝΕΑ

Είναι πραγματικά εντυπωσιακές οι δυνατότητες του επερχόμενου Alaska και κυρίως το ότι μπορεί να γίνει… πτυσσόμενο.

Advertisement
Advertisement

Η Fisker δημοσίευσε περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για το επερχόμενο pickup της Alaska, μετά το ντεμπούτο του στην εκδήλωση Product Vision Day στην Καλιφόρνια στις 3 Αυγούστου.

Το «πιο βιώσιμο pickup στον κόσμο» υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία έως και 547 χιλιόμετρα, «πτυσσόμενη» καρότσα και σπορ δυναμική οδήγηση.

Το επερχόμενο Fisker θα κυκλοφορήσει με στοχευμένη τιμή εκκίνησης 45.400 δολάρια, όταν εισέλθει στην παραγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό pickup έχει μήκος 5.304 mm, γεγονός που το καθιστά πιο κοντό από τα μεσαίου μεγέθους Toyota Tacoma και το Ford Ranger και πάνω από 584 mm πιο κοντό από τα EV πλήρους μεγέθους, συμπεριλαμβανομένου του Tesla Cybertruck και του Ford F-150 Lightning.

Οι ζάντες αλουμινίου διαστάσεων μεταξύ 20 και 22 ιντσών, ενισχύουν τις σπορ αναλογίες του Alaska, σε συνδυασμό με την κομψή γραμμή οροφής, τις λεπτές μονάδες φωτισμού LED και την υψηλή γραμμή ζώνης.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Χένρικ Φίσκερ, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, το Alaska «δεν ταιριάζει σε καμία τρέχουσα κατηγορία καθώς συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός pickup μεσαίου μεγέθους με τις δυνατότητες ενός πλήρους μεγέθους», λόγω της «καινοτόμου» επεκτάσιμης καρότσας.

Ο χώρος φόρτωσης μπορεί να αυξηθεί από το τυπικό μήκος των 4, 1.372 χλστ. σε 2.286 χλστ. χρησιμοποιώντας το διαχωριστικό “Houdini” που «εξαφανίζεται» στα πίσω καθίσματα ή να αυξηθεί περαιτέρω σε μέγιστο μήκος 2.804 χιλιοστά, ρίχνοντας το ηλεκτρική θύρα ανύψωσης.

Advertisement

Επιπλέον, θα υπάρχει ένας επιπλέον «μονωμένος» αποθηκευτικός χώρος στο μπροστινό μέρος και ράγες οροφής για όσους χρειάζονται ακόμα περισσότερο.

Οι επίσημες φωτογραφίες του εσωτερικού, αποκαλύπτουν μια μεγάλη οθόνη αφής infotainment σε κατακόρυφο προσανατολισμό, μπροστά από μια τεράστια «ποτηροθήκη» στην κεντρική κονσόλα και δίπλα σε έναν επεκτεινόμενο δίσκο επιβατών που κρύβεται κάτω από το μοντέρνο ταμπλό.

Advertisement

Τα καθίσματα διαθέτουν ένθετα σε στυλ σουέτ και θήκες στην πλάτη τους, που ενώνονται με μια “θήκη καουμπόικου καπέλου” στην οροφή πάνω από τον πίσω πάγκο και χώρο αποθήκευσης για “φακό και στυλό”, κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο.

Ο Φίσκερ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, άφησε όμως να εννοηθεί ότι το Alaska θα έχει αρκετά όμοια δυναμικά χαρακτηριστικά με το SUV Οcean, κάτι που μεταφράζεται σε ισχυρή απόδοση ηλεκτροκινητήρων και μεγάλη αυτονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προσοχή! Μεγάλη απάτη με τα διόδια της Αττικής Οδού!
Τι θα μπορούσε να συμβεί με το φλεγόμενο βυτιοφόρο; – Η τραγωδία στα Καμένα Βούρλα
Δοκιμή: Ford Ranger Raptor V6 Ecoboost