Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari στον κόσμο του Metaverse

Ελλάδα 3:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari στον κόσμο του Metaverse

ΝΕΑ

Η Ferrari στον κόσμο του Metaverse

ΝΕΑ

Η μάρκα από το Μαρανέλο θα έχει έντονη δραστηριοποίηση στον ψηφιακό χώρο, αποκτώντας ισχυρή παρουσία στους κόσμους των NFTs, του Metaverse και του Web 3.0.

Advertisement
Advertisement

Δυναμική είσοδο στο Μetaverse, τον διαδικτυακό κόσμο όπου οι χρήστες θα συνυπάρχουν και θα επικοινωνούν σε εικονικούς χώρους ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Ferrari.

Στο πλαίσιο αυτό, η θρυλική εταιρεία από το Μαρανέλο εγκαινίασε μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, αφιερωμένη στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών που συνδυάζουν στοιχεία από τον χώρο την επαυξημένης πραγματικότητας, του gaming και των social media, όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari, Benedetto Vigna.

«Είναι σημαντικό να στραφούμε στις νέες τεχνολογίες οι οποίες θα βοηθήσουν τη μάρκα μας», επισήμανε το αφεντικό της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, η Ferrari θα κάνει αισθητή την παρουσία της και στον κόσμο των NFTs, κάτι που θα σηματοδοτήσει -μεταξύ άλλων – τη διάθεση μοντέλων της ως ψηφιακά έργα τέχνης, υπό τη μορφή «κρυπροσυλλεκτικών» ψηφιακών αρχείων.

Η μόδα των NFTs έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, αποτελώντας ένα είδος ψηφιακής τέχνης, όπου τα ψηφιακά αντικείμενα αποθηκεύονται σε ένα blockchain.

Advertisement

Τα NFTs είναι μοναδικά περιουσιακά στοιχεία που δεν δύναται να υποκατασταθούν με κάτι άλλο (non-fungible). Ως εκ τούτου μπορούν να είναι ένα ψηφιακό έργο τέχνης, ένα τραγούδι και ουσιαστικά οτιδήποτε άλλο. Επομένως, μπορεί κανείς να το «αγοράσει» και να γίνει ο νόμιμος και μοναδικός κάτοχός του.

Τέλος, η εταιρεία κατασκευής πανίσχυρων μοντέλων αναμένεται να εισέλθει και στο Web 3.0, μια εξελιγμένη μορφή του Internet η οποία λειτουργεί με την τεχνολογία blockchain όπου βασίζεται ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων. Η διαφορά με το διαδίκτυο -στη μορφή που το γνωρίζουμε σήμερα- είναι ότι προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αλληλεπίδραση και εμβάθυνση των χρηστών.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η  Ferrari πρόσφατα υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ελβετική νεοφυή εταιρεία επιχειρηματικού blockchain, Velas Network, ώστε να ανοίξει νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες, εισερχόμενη στον κλάδο της παροχής σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η μαγεία του Cavalcade Classiche (+video)
Και το όνομα αυτής: Ferrari F1-75
Η DMC απογειώνει τη Ferrari 296 GTB στα 900 άλογα

Advertisement