Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari σταμάτησε την παραγωγή των F8 Tributo και F8 Spider

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari σταμάτησε την παραγωγή των F8 Tributo και F8 Spider

ΝΕΑ

Η Ferrari σταμάτησε την παραγωγή των F8 Tributo και F8 Spider

ΝΕΑ

Χωρίς να δώσουν διευκρινήσεις οι Ιταλοί δεν παράγουν πλέον τα εντυπωσιακά supercars.

Advertisement
Advertisement

Και μάλλον δεν χρειάζεται να εξηγήσει το λόγο η Ferrari που προχώρησε σε αυτή την κίνηση καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι να ολοκλήρωσε τις παραγγελίες της.

Εξάλλου πολύ πρόσφατα δήλωσε ο CEO της ιταλικής φίρμας Bendetto Vigna πως η Ferrari έχει την πιο δυνατή ατζέντα παραγγελιών στην ιστορία της, έχοντας ήδη κλείσει για όλο το 2022 και το 2023 όλο της το πελατολόγιο.

Advertisement
Advertisement

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει το ίδιο σενάριο συνολικά για τη γκάμα της F8, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται προς το παρόν. Έτσι, αν κερδίσατε πρόσφατα το Τζόκερ και μεγάλη σας επιθυμία είναι να αποκτήσετε μία ολοκαίνουρια F8 Spider, μάλλον θα πρέπει να περιμένετε μέχρι νεοτέρας ή απλά να συμβιβαστείτε με κάτι άλλο, πιθανότατα όχι τόσο vintage και με τον κινητήρα στο μέσο του αμαξώματος.

Για την ιστορία η δύση της F8 Spider των 3,9 λίτρων συμβολίζει το τέλος των V8 κινητήρων όπως τους γνωρίζαμε, (προς το παρόν τις συναντάμε στις Portofino και Roma) με τη νέα τάξη πραγμάτων να φέρνει στο προσκήνιο εξηλεκτρισμένους V6 2,9 λίτρων (296 GTB) με ακόμη υψηλότερη απόδοση (830 PS).

Advertisement

Να θυμίσουμε πως η Spider έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στο σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2019 (Η Tributo έκανε ντεμπούτο την ίδια χρονιά στη Γενεύη), ενώ και τα δύο μαζί αθροιστικά βρήκαν 1.792 νέους κατόχους μέσα στο 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Ferrari F8 Tributo vs Lamborghini Huracan Evo RWD vs McLaren 765LT vs Porsche 911 Turbo S vs Porsche 718 Cayman GTS
Στις ειδικές του Mille Miglia με Ferrari 488 Pista Spider
Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη νέα McLaren Artura (video)

Advertisement