Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari κλέβει ιδέες από την Tesla;

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari κλέβει ιδέες από την Tesla;

ΝΕΑ

Η Ferrari κλέβει ιδέες από την Tesla;

ΝΕΑ

Γιατί οι δοκιμαστές της ιταλικής εταιρείας βρέθηκαν να οδηγούν ένα Tesla Model S Plaid; Και πότε θα έρθει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Ferrari;

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση της Ferrari να δοκιμάσει ένα Tesla Model S Plaid στο Μαρανέλο έχει τραβήξει την προσοχή των φίλων της εταιρείας και όχι μόνο και έχει προκαλέσει εικασίες σχετικά με τις φιλοδοξίες της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για ηλεκτρικά οχήματα.

Σε αντίθεση με τη Lamborghini, η οποία εντοπίστηκε να δοκιμάζει ένα Tesla Model X Plaid, η Ferrari επέλεξε το Model S Plaid, επιδεικνύοντας το ενδιαφέρον της για το ηλεκτρικό σεντάν.

Ο εντοπισμός της Ferrari να δοκιμάζει ένα Tesla Model S Plaid ευθυγραμμίζεται με την πρόθεση της ιταλικής μάρκας να παρουσιάσει το δικό της ηλεκτρικό. Αρχικά προβλεπόταν για κυκλοφορία το 2023, όμως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Ferrari αναβλήθηκε για το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η καθυστέρηση δεν μείωσε τη δέσμευση της Ferrari για την ηλεκτροκίνηση, όπως αποδεικνύεται από τα σχέδια της εταιρείας να εγκαινιάσει ένα νέο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης για ηλεκτρικά με την ονομασία «e-building» και να λανσάρει τρία νέα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου του EV.

Το e-building, που θα περιλαμβάνει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης μπαταριών, σηματοδοτεί την αφοσίωση της Ferrari στην ηλεκτροκίνηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος Benedetto Vigna έχει περιγράψει ένα τολμηρό όραμα για τη Ferrari, με στόχο το 40% των πωλήσεών της να είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων μέχρι το 2030.

Advertisement

Με τις νέες εγκαταστάσεις να είναι δυνητικά ικανές να κατασκευάζουν έως και 15.000 οχήματα ετησίως, η Ferrari ετοιμάζεται για μια σημαντική στροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το ηλεκτρικό της Ferrari παραμένουν ελάχιστες, αναμένεται να αντλήσει έμπνευση από την Tesla και τους ανταγωνιστές της.

Advertisement

Οι φήμες υποδηλώνουν μια ισχύ που θα ξεπερνά τους 1.000 ίππους, χρησιμοποιώντας ενδεχομένως μια διάταξη διπλού κινητήρα παρόμοια με το Model S Plaid.

Το ηλεκτρικό της Ferrari αναμένεται να διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες που προέρχονται από τη Formula 1, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας αιχμής της μπαταρίας.

Το επερχόμενο ηλεκτρικό θα διατηρήσει τον ξεχωριστό χαρακτήρα της Ferrari, ενώ αν ισχύουν όσα ακούγονται η τιμή του θα είναι πάνω από τα σπορ μοντέλα της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ετοιμάζεται η F250, η διάδοχος της LaFerrari (+video)
Limit up η Ferrari λόγω Χάμιλτον
Γιατί αυτή η Ferrari 488 Pista έχει ασύλληπτα υψηλή τιμή;