Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari F8 Tributo των 818 PS (+video)

Ελλάδα 21:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ferrari F8 Tributo των 818 PS (+video)

ΝΕΑ

Η Ferrari F8 Tributo των 818 PS (+video)

ΝΕΑ

Η εταιρεία βελτιώσεων Novitec παρουσιάζει ένα πραγματικό «θηρίο», που βασίζεται στη Ferrari F8 Tributo.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις κορυφαίες Ferrari που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στους ευρωπαϊκούς δρόμους είναι σίγουρα η F8 Tributo, με την ιταλίδα θεά να δέχεται πρόσφατα τις περιποιήσεις του γερμανικού βελτιωτικού οίκου της Novitec, κάνοντάς την ακόμα πιο άγρια.

Η Novitec Ferrari F8 N-Largo, όπως και ονομάζεται ξεχωρίζει ευθύς εξαρχής από την εμφάνισή της και το ιδιαίτερο body-kit του αμαξώματος, το οποίο αποτελεί δημιούργημα του σχεδιαστή Vittorio Strosek. Αυτό περιλαμβάνει ανασχεδιασμένους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, επιπρόσθετα carbon στοιχεία, όπως τον αεραγωγό στην οροφή, την πίσω αεροτομή που προσδίδει επιπλέον κάθετη δύναμη, αλλά και τον διαχύτη.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η βελτιωμένη F8 Tributo διαθέτει σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου της Vossen, ενώ νέες ρυθμίσεις έχει δεχθεί η ανάρτηση, με την ύπαρξη ρυθμιζόμενων αμορτισέρ. Αυτό έχει αποτέλεσμα το συνολικό ύψος να είναι μειωμένο κατά 35 χλστ., ενώ υπάρχει και ειδικός ηλεκτρικός μηχανισμός που ανυψώνει το αμάξωμα κατά 40 χλστ., στην περίπτωση αποφυγής εμποδίων στο δρόμο (σαμαράκια).

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκεται τοποθετημένος ο twin-turbo V8 κινητήρας των 3,9 λίτρων, που μετά τις απαραίτητες επεμβάσεις των τεχνικών της Novitec, αποδίδει πλέον 818 PS και 903 Nm ροπής. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και οι επιδόσεις να έχουν βελτιωθεί. Σύμφωνα με την εταιρεία, για το 0-100 χλμ./ώρα η F8 N-Largo χρειάζεται μόλις 2,6 δευτερόλεπτα, το 0-200 χλμ./ώρα έρχεται σε 7,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 340 χλμ./ώρα. Όλη η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων, ενώ οι νέες εξατμίσεις από ανοξείδωτο ατσάλι προσφέρουν το ανάλογο «πολεμικό» ήχο. Η Novitec σχεδιάζει να κατασκευάσει συνολικά 15 F8 Tributo N-Largo, οι οποίες έχουν ήδη γίνει sold-out.

Advertisement




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος υπερτυχερός θα αποκτήσει αυτή την υπέροχη Ferrari 512 BB LM;
Ο καινοτόμος κινητήρας της Ferrari 296 GTB
Η Ferrari επεκτείνεται σε ένδυση και εστίαση

 

Advertisement