Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές τρέμουν τον Τραμπ!

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές τρέμουν τον Τραμπ!

ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές τρέμουν τον Τραμπ!

ΝΕΑ

Δεν είναι μόνο οι εγχώριοι αντίπαλοι που ανησυχούν για το πολύ πιθανό σενάριο, της επιστροφής του. στο Λευκό Οίκο.

Advertisement
Advertisement

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, ειδικά οι γερμανικές μάρκες MercedesBenz και BMW, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τιμωρητικούς δασμούς στις εξαγωγές τους στις ΗΠΑ, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει άλλη μια προεδρική θητεία.

Ο Τραμπ αναμένεται να αντιμετωπίσει τα μακροχρόνια εμπορικά παράπονα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν κερδίσει τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024. Τα πιθανά αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι υψηλότεροι δασμοί, στις εισαγωγές από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

Ο Τραμπ έχει μιλήσει με συμβούλους για τον αποκλεισμό από τις ΗΠΑ ηαυτοκινητοβιομηχανίλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί στην Κίνα ή κατασκευασμένα με κινεζικά εξαρτήματα και στη συνέχεια συναρμολογούνται σε άλλες χώρες, όπως στην Ευρώπη ή το Μεξικό, σύμφωνα με το Bloomberg.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα μέτρα θα είχαν επιπτώσεις για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές, οι οποίοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην αγορά των ΗΠΑ για πωλήσεις. Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων θα επηρεαστούν περισσότερο από τις αρνητικές επιπτώσεις, λένε ειδικοί του κλάδου.

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες μπορεί να αποδειχθούν… μη δημοφιλείς στον Τραμπ, ειδικά μάρκες υψηλού ανταγωνισμού όπως η Mercedes και η BMW, δήλωσε ο ανεξάρτητος επιχειρηματικός αναλυτής Juergen Pieper: «Ο Τραμπ φαίνεται να αντιπαθεί πραγματικά την επιτυχία των γερμανικών premium εμπορικών σημάτων. Πιθανότατα έχει ένα πρόβλημα με τη Γερμανία γενικά, ένα είδος σχέσης αγάπης-μίσους».

Ο Τραμπ προηγείται επί του παρόντος στις δημοσκοπήσεις, καθώς προετοιμάζεται για έναν προεδρικό επαναληπτικό αγώνα εναντίον του Τζο Μπάιντεν.

Advertisement

Η επανεκλογή του Τραμπ θα μπορούσε να προκαλέσει απότομη ύφεση στις διατλαντικές εμπορικές σχέσεις, με τις ΗΠΑ να είναι πιθανό να ακολουθήσουν μια μονομερή εμπορική πολιτική κατά της Κίνας και να αναμένουν την ευθυγράμμιση της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η πιο ακριβή Lamborghini Diablo είναι αυτή του Τράμπ
«Εορταστική επίθεση» Τραμπ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Στο “σφυρί” δύο πολυτελή αυτοκίνητα του Ντόναλντ Τραμπ

Advertisement