Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Οι εταιρείες ζητούν κίνητρα και υποδομές για την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 14:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι εταιρείες ζητούν κίνητρα και υποδομές για την ηλεκτροκίνηση

Mobility

Οι εταιρείες ζητούν κίνητρα και υποδομές για την ηλεκτροκίνηση

Mobility

Ο Carlos Tavares προτρέπει τις κυβερνήσεις της ΕΕ να επιδοτήσουν αλλά και να δημιουργήσουν υποδομές για τα ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Βοήθεια από τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών ζητούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Μάλιστα οι εταιρείες ζητούν να κατασκευαστούν περισσότερα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και να δοθούν επιδοτήσεις στους καταναλωτές ώστε να τονωθούν οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων και οι αυτοκινητοβιομηχανίες να πιάσουν το στόχο που έχει θέσει η ΕΕ με τους νέους αυστηρότερους κανόνες εκπομπών CO2.

Advertisement
Advertisement

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες επιταχύνουν τα σχέδια για αύξηση των πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς η ΕΕ έχει ορίζει να μειωθούν οι μέσες εκπομπές CO2 κατά 37,5% μεταξύ 2021 και 2030 πέραν της μείωσης κατά 40% που πρέπει να επιτευχθεί μεταξύ 2007 και 2021.

Τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας προειδοποίησαν στην έκθεση της Φρανκφούρτης ότι οι κανόνες της ΕΕ θα μπορούσαν να είναι καταστροφικοί για τα κέρδη και τις θέσεις εργασίας επειδή οι καταναλωτές δεν αγοράζουν ηλεκτρικά οχήματα. Αντ ‘αυτού, οι καταναλωτές επιλέγουν μεγαλύτερα SUV!

«Η βιομηχανία μας είναι πρόθυμη να κινηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκίνησης με μηδενικές εκπομπές, αλλά αυτή η μετάβαση αποτελεί κοινή ευθύνη», δήλωσε ο CEO του Ομίλου PSA Carlos Tavares, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της ευρωπαϊκής ένωσης αυτοκινητοβιομηχανίας ACEA.

Advertisement

«Απαιτείται προσέγγιση 360 μοιρών. Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την ΕΕ πρέπει να ακολουθήσουν την επενδύσεις που πραγματοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και να επενδύσουν με τη σειρά τους σε υποδομές. Επιπλέον, πρέπει να θέσουν σε εφαρμογή βιώσιμα κίνητρα αγοράς τα οποία να είναι συνεκτικά σε ολόκληρη την ΕΕ», ξεκαθάρισε ο Tavares.