Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ηλεκτρισμός παντού: Ακόμα και η 5άρα υποκλίνεται

Ελλάδα 2:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρισμός παντού: Ακόμα και η 5άρα υποκλίνεται

ΝΕΑ

Ηλεκτρισμός παντού: Ακόμα και η 5άρα υποκλίνεται

ΝΕΑ

Η νέα Σειρά 5 της BMW είναι το πιο σημαντικό μοντέλο της εταιρίας από άποψη πωλήσεων και κερδών. Και τώρα γίνεται και η ατμομηχανή για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Η BMW προβλέπει ότι περίπου οι μισές από τις πωλήσεις της Σειράς 5 στην Ευρώπη θα είναι η πλήρως ηλεκτρική παραλλαγή, το i5.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένει μια κατανομή 30-70 μεταξύ των ηλεκτρικών και των εκδόσεων εσωτερικής καύσης, λόγω της βραδύτερης υιοθέτησης των EV σε ορισμένες αγορές.

H i5 M60 xDrive, με τιμή 99.500 ευρώ, είναι το πιο ακριβό και ισχυρό μοντέλο ανάμεσα στη γκάμα της Σειράς 5, διαθέτοντας πλήρως ηλεκτρικές δυνατότητες και τετρακίνηση.

Advertisement
Advertisement

Στην Ευρώπη, η BMW προβλέπει μια κατανομή 50-50 μεταξύ των εκδόσεων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών εκδόσεων κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του μοντέλου.

Ωστόσο, παγκοσμίως, αναμένουν ότι το i5 θα συνεισφέρει μόνο το 30% στις πωλήσεις της οικογένειας μοντέλων, λόγω της βραδύτερης υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων σε διάφορες παγκόσμιες αγορές.

Η Σειρά 5, που λανσάρεται παράλληλα με το i5, προσφέρει διάφορες επιλογές: δύο ήπιες υβριδικές εκδόσεις 48 V (βενζίνη και ντίζελ), δύο βενζινοκίνητες plug-in υβριδικές και δύο πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις.

Advertisement

Η έκδοση στέισον βάγκον θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη με παρόμοια συστήματα κίνησης με το σεντάν την άνοιξη του 2024.

Οι τιμές στη Γερμανία ξεκινούν από 57.550 ευρώ για τη βασική βενζινοκίνητη έκδοση και φτάνουν τα 99.500 ευρώ για την κορυφαία έκδοση i5 M60 xDrive, την ισχυρότερη και ακριβότερη της γκάμας.

Advertisement

Όλες οι εκδόσεις i5 μοιράζονται μια μπαταρία 81,2 kWh, προσφέροντας αυτονομία 477 έως 582 χιλιομέτρων σύμφωνα με τις οδηγίες WLTP.

Η Σειρά 5 και το i5 μοιράζονται ένα επιμηκυμένο αμάξωμα, μεγαλύτερες διαστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο και βελτιωμένη αεροδυναμική.

Περιλαμβάνουν επίσης καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως το Proactive Care με τεχνητή νοημοσύνη και μια λειτουργία “ενεργής αλλαγής λωρίδας”, αποκλειστικά για ορισμένες αγορές λόγω νομικών περιορισμών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη νέα BMW i5
Η BMW i5 Touring θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό στέισον
Πόσο κοστίζει η 5αρα της BMW στην Τουρκία και πόσο στην Ελλάδα;