Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχονται τα νέα Toyota MR2 & Celica

Ελλάδα 10:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχονται τα νέα Toyota MR2 & Celica

ΝΕΑ

Έρχονται τα νέα Toyota MR2 & Celica

ΝΕΑ

Παρόλο που η Toyota τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας με την σπορ νέα Supra, η ιαπωνική εταιρεία, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, επιθυμεί και πάλι να έχει στη γκάμα της μοντέλα όπως τη Celica και το MR2.

Advertisement
Advertisement

Ο αρχιμηχανικός της νέας Supra, Masayuki Kai, κατά την διάρκεια πρόσφατων δοκιμών εξέλιξης αποκάλυψε την επιθυμία της Toyota να επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο τα εικονικά μοντέλα Celica και MR2, τονίζοντας επί λέξη: «Θέλουμε πίσω την Celica, θέλουμε πίσω το MR2». Επίσης ανέφερε ότι οι υπεύθυνοι της εταιρείας ήθελαν να φέρουν στην παραγωγή πρώτα την Supra, λόγω αυξημένης ζήτησης. Πλέον και αφού το υψηλών επιδόσεων κουπέ έχει πάρει το δρόμο του, είναι πιθανό στο μέλλον να λανσαριστεί η νέα Celica ή το νέο MR2.

O Kai επίσης δήλωσε πως τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά πιστεύει ότι η νέας εποχής Celica θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κουπέ μοντέλο με ισχυρό κινητήρα και τετρακίνηση. Από την άλλη πλευρά, το MR2 θα μπορούσε να παραμείνει ένα κεντρομήχανο μοντέλο. Η κατηγορία των σπορ αυτοκίνητων δεν είναι και το ισχυρό χαρτί των εταιρειών, λόγω του μικρού μεριδίου που καταλαμβάνουν,  ενώ χρησιμοποιούν πολλά εξαρτήματα, τα οποία δεν μπορούν να μοιραστούν με μοντέλα άλλων κατηγοριών. Σύμφωνα με τον Kai, μία λύση θα ήταν να συνεργαστεί η Toyota με μία άλλη αυτοκινητοβιομηχανία όπως συνέβη με τη BMW για την Supra και τη Subaru για το GT86.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, να αναφέρουμε ότι και τα δύο μοντέλα (Celica, MR2) βγήκαν από την παραγωγή στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Το μεν πρώτο μοντέλο στην τελευταία του γενιά (2000-2006) πούλησε περισσότερα από 50.000 μοντέλα, το δε MR2, ειδικά στην αγορά των ΗΠΑ δεν σημείωσε την ανάλογη επιτυχία.